• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

26.05.2020

11:12

Mečka sa mečićima došla u Budislavljevo dvorište i napravila HAOS OD 2.000 EVRA

Društvo

Mečka sa mečićima došla u Budislavljevo dvorište i napravila HAOS OD 2.000 EVRA

Podeli vest

Budislav Vukašinović iz sela Gleđica koje se nalazi podno Golije kod Ivanjice, imao je nezvane goste.

 Do njegove kuće došla je mečka sa dva mečeta i napravila haos među košnicama. Uništeno je njih osam, a kako kaže Budislav, kad se sve sabere štete je oko dve hiljade evra.

Foto: RINA

 


"Imanje je zaštićeno ogradom, ali bilo je uzadlud. Sve je razvalila i napravila veliku štetu u košnicama. Ovo je prvi put da se spustila do centra sela i sada meštani žive u strahu. Poznato je da se mečka uvek vraća na mesto gde se već nahranila, tako da je očekujemo ponovo u narednim danima. Ja sam budan i dežuram u dvorištu svaku noć", rekao je za RINU, Budislav.


Porodica Vukašinović već tri godine bavi se pčelarstvom i košnice godinama stoje na istom mestu, a prvi put se desilo da mečka napravi ovakvu štetu. Njihova kuća nalazi se u samom centru sela, na 15 metara od glavnog puta.

Foto: RINA

 


"Deo pčela smo sklonili u Kotražu, jer se plašimo da ako mečka ponovo dođe, šteta će biti potpuna. Nikad nismo bili ovoliko uplašeni, jer znamo da zbog naseljavanja medveda na Goliji, ovih životinja u našoj blizini ima i previše", izjavio je ovaj pčelar iz Gleđice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gladnavrana

pre 3 godine

Previše medveda a premalo ljudi na ovom svetu jel da!?! Ili obrnuto?!? Što znači da mečku treba na onaj svet a posledično i mladunce!? Na slavljenom nam Zapadu dobio bi pozamašnu robiju za tako nešto!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija