• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2020

13:44

(VIDEO) LONČAR OTKRIVA: Epidemija se smiruje, Vranje, Leskovac, Smederevo pod kontrolom!

Društvo

(VIDEO) LONČAR OTKRIVA: Epidemija se smiruje, Vranje, Leskovac, Smederevo pod kontrolom!

Podeli vest

Epidemija koronavirusa u Srbiji se smiruje, a situacija u Vranju, Leskovcu, Smederevu i Zaječaru, gde se pojavio veći broj zaraženih, pod kontrolom je, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar



Svi pacijenti pozitivni na virus korona u ta četiri grada su pod zdravstvenim nadzorom, sa blažom kliničkom slikom i nemaju komplikacije.

- To su džepovi koji se pojavljuju i koji su očekivani na mestima gde se ne vodi dovoljno računa. Država je odradila svoj deo posla, onda smo ušli u fazu gde je odgovornost na svima nama. Tamo gde nisu ispoštovane mere došlo je do pojave većeg broja pozitivnih - rekao je novinarima u Beogradu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je rekao da još uvek nema opuštanja i da je neophodno da se poštuju mere fizičke distance, nošenja maski u zatvorenom prostoru i pranja ruku.

Pojedine bolnice već su izašle iz kovid sistema, kao što je Institut za ortopediju "Banjica" i nova zgrada KC Niš. Prazne se Opšta bolnica u Pančevu i KBC Zvezdara i one su sledeće bolnice koje izlaze iz kovid sistema i vraćaju se uobičajenom radu.

Najteži pacijentti iz kovid bolnica koje se prazne zbrinjavaju se u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu.

- Broj pacijenata koji su kod nas hospitalizovani se povećavati, ne zato što je ukupno veći broj inficiranih nego zato što se pojedinačne kovid bolnice gase, a mi preuzimamo najteže bolesnike kojima je potrebna dalja nega i dalje zbrinjavanje - rekao je direktor Klinike za infektivne bolesti Goran Stevanović.

On je naglasio da su prethodnih dana preuzimali teže bolesnike iz kovid bolnice Pančevo, a da danas preuzimaju pacijente iz KBC Zvezdara.

Stevanović je dodao da je sve manje ambulantnih pregleda zbog virusa korona, ali da se povećava broj bolesnika koji imaju temperaturu i neku drugu simptomalogiju koji nemaju mnogo veze sa kovidom, ali se upućuju u Kliniku za infektivne bolesti.

Srbija, kako je rekao, ulazi u završnu fazu epidemije, ali je istakao da još nije gotovo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija