• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2020

11:06

(VIDEO) BILI SMO U KONKURENCIJI SA JOŠ TRI OKOLNE ZEMLJE, ALI SRBIJA JE POBEDILA! VučIć prisustvuje ceremoniji postavljanja kamena temeljca nove kompanije u Smederevskoj Palanci

Društvo

(VIDEO) BILI SMO U KONKURENCIJI SA JOŠ TRI OKOLNE ZEMLJE, ALI SRBIJA JE POBEDILA! VučIć prisustvuje ceremoniji postavljanja kamena temeljca nove kompanije u Smederevskoj Palanci

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije "KyungshinCable" u Smederevskoj Palanci.

U Smederevskoj Palanci danas počinje izgradnja budućeg postrojenja kompanije "KyungshinCable", južnokorejske fabrike za proizvodnju auto-delova.

Predsednik Srbije se zahvalio na novoj investiciji koja dolazi u Srbiju iz Koreje. Ističe da korejske investicije znače i ogroman napredak za zemlju u koju se ulaže. 

- Hvala što ste doneli odluku da uložite u Srbiju. Pažljivo slušajući vaše reči, setio sam se naših prvih susreta kada sam molio za više korejskih investicija. Tamo gde se te investicije pojave, vidite napredak tih zemalja, koje ulaze u red najuspešnijih zahvaljujući tome. Hvala vam na trudu, energiji, ambiciji, entuzijazmu.

 

 

- Bili smo u konkurenciji sa okolnim zemljama, želim da znaju građani, sa još tri zemlje: Turskom, Bugarskom i Albanijom. Svi su oni davali dobre ponude, ali je Srbija pobedila i zbog toga sam beskrajno srećan jer znam šta je nekada bila Smederevska Palanka.

Foto: printscreen RTV Pink

- Znam koliko smo se trudili da menjamo stvari u Podunavskom okrugu, pa smo tako dovde došli novim putem. Ulažemo 25-30 miliona evra u Opštu bolnicu u Smederevskoj Palanci i pitam vas kada smo mogli da sanjamo da se ovoliki novac uloži u ovu bolnicu? Ovde ćemo imati najmoderniju bolnicu i najbolju zdravstvenu zaštitu - ističe predsednik.

Kaže i da će ova fabrika zaposliti 700 ljudi, da će biti mnogo više novca za ovu opštinu, a da će velike koristi od ove investicije imati ceo podunavski okrug. 

- Ovo je dugoročno ulaganje i ova fabrika pravi delove za automobile koji su budućnost sveta. Zato će i ovaj kraj imati budućnost i vreme je da, oni koji su otišli, razmisle o vraćanju, a oni koji su razmišljali da odu, da ostanu - rekao je Vučić na svečanosti. 

On se još jednom zahvalio investitorima, ističući da zaposleni predstavljaju Srbiju, koja je takođe uložila novac za dolazak fabrike.

- Za šest meseci ovde ćete videti velelepnu fabriku u kojoj će raditi najbolji radnici ovog kraja. Mnogo smo se trudili i mučili oko Smederevske Palanke, Velike Plane, Smedereva... Uvek imamo bezbroj problema, ali smo se uvek borili da podignemo ovaj kraj Srbije i donekle smo uspeli. Očekivanja svakog stanovnika su velika, a deca će imati bolju i sigurniju budućnost - rekao je Vučić.

Početak radova simbolično je obeležen potpisivanjem kamena temeljca.

Foto: Zoran Sinko

 

Investicija je vredna više od 20 miliona evra, podrazumeva izgradnju postrojenja u industrijskoj zoni Guberaš, u kojem će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika.

Početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine.

U Smederevskoj Palanci, kompanija će izrađivati kako delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za baterije, koje će pokretati automobile visoke tehnologije.

"Kyungshin Cables Europe" je deo "Kyungshin grupe", čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, a od 2018. godine započinje sa snažnom ekspanzijom na evropsko tržište i fabrika u Smederevskoj Palanci predstavljaće čvorište za područje Evrope.

Foto: Zoran Sinko

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija