• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tv prva

29.05.2020

07:19

NISMO HTELI DA IMAMO VELIKE PARE, A  BUDEMO NESREĆNI Vladimir i Dunja siguran posao u Švedskoj zamenili Zlatarom i IMAJU JEDNU VAŽNU MISIJU

Društvo

NISMO HTELI DA IMAMO VELIKE PARE, A BUDEMO NESREĆNI Vladimir i Dunja siguran posao u Švedskoj zamenili Zlatarom i IMAJU JEDNU VAŽNU MISIJU

Podeli vest

Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju Vladimir i Dunja, koji su "američki san" i "švedsku sigurnost" zamenili za zlatarske vrleti.

 Posao u Švedskoj bio je obezbeđen i koferi su bili spakovani, ali je kućica na Ojkovici odnela pobedu i odustali su od puta.

- Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo da nam je mnogo lepše ovde, nego da idemo u tamo neki strani svet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni - kaže za "150 minuta" Prve TV Vladimir Ristanović, programer.

Foto: printscreen TV Prva

 

Oni su pre šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamene selom.

Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.

- Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka - kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista.

Foto: printscreen TV Prva

 

Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru, prenosi B92.

Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije decu, i kada se još dece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.

- Lepše nam je ovde nego da smo nesreći sa novcem - poručio je ovaj mladi par.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija