• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2020

15:29

DOKTORKA DARIJA POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta će se događati s kovid bolnicama i da li će biti zatvorene!

Društvo

DOKTORKA DARIJA POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta će se događati s kovid bolnicama i da li će biti zatvorene!

Podeli vest

Sve je manje hospitalizovanih pacijenata inficiranih Kovidom 19 zbog čega će se u narednom periodu kovid bolnice postepeno zatvarati i vraćati njihovoj prvobitnoj nameni, izjavila je danas epidemiolog Darija Kisic Tepavčević

Ona je kazala da na današnjoj sednici Kriznog štaba, kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić, nije razmatrano zatvaranje još neke konkretne kovid bolnice, ali je napomenula da je sve manje kapaciteta potrebno za smeštaj zaraženih korona virusom.

- U narednom periodu zatvaraćemo jednu po jednu kovid bolnicu i vratiti je u njenu prvobitnu namenu - rekla je Kisić za Tanjug.

DOKTORKA DARIJA I DOKTOR KON UPOZORAVAJU: Epidemija korone se vraća na jesen! Virus jači nego što se mislilo!

Ona je kazala da se u Srbiji nastavlja trend pada učestalosti obolevanja od korona virusa uz sporadična žarišta.

Foto: Tanjug

Podsetila je da su se poslednjih nedelja pojavila žarišta u radnim kolektivima, ali da se reagovalo na vreme i da su prepoznati prvi slučajevi infekcije.

- Sve osobe koje su inficirane i njihovi kontakti su testirani i uspeli smo da na vreme zaustavimo dalje širenje virusa na opštu populaciju - rekla je Kisić Tepavčević.

(VIDEO) VIRUS NE POZNAJE MATEMATIKU, ŠIRIĆE SE ONOLIKO KOLIKO MU DOZVOLIMO! Kisić Tepavčević: Korona će se vratiti na jesen!

Naglasila je da dve trećine zaraženih u radnim kolektivima u Leskovcu, Vranju i Smederevu nisu imali simptome zaraze i da se radilo o asimptomatskim nosiocima bolesti što, kako kaže, pokazuje da je smanjena aktivnost virusa Kovid 19 u populaciji.

Pojedine bolnice već su izašle iz kovid sistema, kao što je Institut za ortopediju "Banjica" i nova zgrada KC Niš, a prazne se Opšta bolnica u Pančevu i KBC Zvezdara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija