• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

28.05.2020

09:36

PONOSAN SAM NA NAŠE ZAPOSLENE! Direktor KBC Dragiša Mišović: Kroz epidemiju podignut je ugled zdravstvenog sistema, za to je zaslužan predsednik Vučić

Društvo

PONOSAN SAM NA NAŠE ZAPOSLENE! Direktor KBC Dragiša Mišović: Kroz epidemiju podignut je ugled zdravstvenog sistema, za to je zaslužan predsednik Vučić

Podeli vest

Ugled zdravstvenog sistema i zdravstvenih radnika podignut je kroz epidemiju, a sve zahvaljujući predsedniku Srbije koji je u svakom momentu imao puno reči hvale i zahvalnosti, ističe direktor KBC Dragiša Mišović.

Situacija u kovid bolnicama je znatno relaksiranija kaže prof. dr Vladimir Đukić, direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“, dodajući da u prilog ovome govori i broj obolelih koji je smešten u ovoj ustanovi.

Na pitanje kakva je situacija bila sa zaštitnom opremom, dr Đukić kaže da je potrošnja bila velika, da se dnevno trošilo preko 450 skafandera i deset puta više rukavica. 

- Ponosan sam na naše zaposlene i na to da nijedan nije otišao na bolovanje. To govori o poverenju koje su imali u one koji vode zdravstvo, kao i u opremu koja je bila adekvatna pa čak i iznad standarda u pojedinim zemljama – kaže dr Đukić za Pink.

Foto: Google Street View

KBC se, kako kaže, veoma brzo i uspešno transformisao iz prvenstveno hirurške i kardiološke bolnice u infektivnu.

- Ovaj period nam je pomogao da shvatimo da imamo stručni, organizacioni, intelektualni kapacitet da se izborimo sa nečim što je bilo novo i za svet. Nije bilo moguće koristiti utabane opcije lečenja, već smo i sami radili promene protokola, primenjivali smo najmoderniju anti-HIV terapiju, uspešno smo skidali pacijente sa respiratora – kaže dr Đukić za „Novo jutro“. 

Ističe i da se KBC sada vraća normalnom ritmu rada, uz poštovanje propisanih protivepidemijskih mera. 

Foto: printscreen RTV Pink

Lekari, medicinsko osoblje, pa i spremačice u bolničkim centrima postali su heroji nacije, a dr Đukić kaže da su ovi ljudi značajno unapredili pojmanje medicine i značaj zdravstva uopšte. 

- Podignut je ugled zdravstvenog sistema, podignuto je poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima i svima koji učestvuju u procesu lečenja. Ovo poštovanje generisao je predsednik Vučić, koji se u svakom momentu zahvaljivao medicinskim radnicima – kaže dr Đukić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija