• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

28.05.2020

18:25

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 71! Organizam uzvraća udarac, ovo je najgora nedelja od početka dijete ! Za sedam dana smršali smo samo 700 grama a ukupno za 10 nedelja 27 kilograma!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 71! Organizam uzvraća udarac, ovo je najgora nedelja od početka dijete ! Za sedam dana smršali smo samo 700 grama a ukupno za 10 nedelja 27 kilograma!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno, došlo je novo merenje i moram priznati da me je vaga šokirala. Ako je verovati mom "digitalnom kantaru" u poslednjih sedam dana sam oslabio samo 700 grama i sada imam 125,05 kilograma

Uprkos užasno lošem "prolaznom vremenu" u sedmici koja je za nama, ukupno sam od početka dijete za 10 nedelja smršao odličnih 27 kilograma. Međutim, ne mogu sa tim da budem zadovoljan jer me slabi rezultati u poslednje dve nedelje zaista deprimiraju i depresiraju, s obzirom da poštujem pravila dijete i da se trudim da imam što više fizičke aktivnosti.

Zbog svega ovoga sam konsultovao stručnjake da se sa njima savetujem da li nešto pogrešno radim i šta mogu da promenim. Razgovori sa njima su me ohrabrili jer su mi objasnili da su ovakve stvari normalne i da se dešavaju u svim regulacijama ishrane. Kao prvo lekari tvrde da kod mršavljenja uvek postoji jedan period kada vaga ne pokazuje napredak jer se naš organizam grčevito brani.

To je negde i logično jer sam mu za samo 10 nedelja "uzeo" 27 kilograma i on ne želi "da mi da" ni kilogram više, barem ne bez velike borbe. Druga stvar je što sam minimalnim unosom kalorija, žestoko usporio svoj metabolizam, i onda umesto da ga sa pet obroka maksimalno ubrzavam, i postižem odličan rezultat u mršavljenju kao na početku "čelendža", ja sam poslednjih nedelja počeo da preskačem obroke, i užine i one glavne. Tako sam u apsolutnim brojevima unosio manje kalorija ali sam sebi učinio medveđu uslugu jer je organizam počeo da funkcioniše u režimu gladovanja. Treća stvar koja je jedina pozitivna je fizička aktivnost i to što od sala ubrzano pravim mišiće. To na oko izgleda lepše, zgodniji ste, i svakako je zdravije, ali kada stanete na vagu nemate toliki deficit.

Sve u svemu, ništa od ovoga nije nepopravljivo. Ako sam dobro razumeo stručnjake, potrebno je samo da budem uporan i da nastavim sa režimom od pet obroka dnevno, i treninzima. Organizam će za koju nedelju shvatiti da je pobeđen i prestati više da se brani, a veliki broj obroka i treninzi će ubrzati metabolizam, pa ću mnogo brže gubiti kilograme.

Tako da nastavljamo dalje još jače i posvećenije. Sada kada nam organizam pruža ovako veliki otpor i kada nam je zadao udarac, imamo motiv više da ga pobedimo. Neću da čujem da je bilo ko pomislio na depresiju, letargiju ili ne daj Bože odustajanje na pola puta u ovom ratu sa masnim naslagama, suvišnim kilogramima i gojaznošću. Ima bre da ih pobedimo. To vam obećavam.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija