• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs

28.05.2020

21:35

HRVATSKA ŽELI JAČE VOJNO PRISUSTVO NA KOSOVU! Zagreb najavljuje i kupovinu borbenih aviona, brodova i helikoptera...

Društvo

HRVATSKA ŽELI JAČE VOJNO PRISUSTVO NA KOSOVU! Zagreb najavljuje i kupovinu borbenih aviona, brodova i helikoptera...

Podeli vest

Hrvatski vojnici smešeteni su na aerodromu u Prištini, a njihovi zadaci su prevoz snaga Kfora, tereta i važnih osoba. Nedavno je upućena 33. "rotacija" hrvatskog kontigenta

Admiral Robert Hranj, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Hrvatske, izjavio je za "Novu TV" da Hrvatska želi jače vojno prisustvo u operaciji Kfor na Kosovu.

- Doneta je odluka o povlačenju vojnika iz Avganistana. Razmišljamo i pretpostavljamo da ćemo određeni deo snaga u brojčanom smislu reinvestirati u neke druge operacije. Govorimo o operaciji na Kosovu. Tamo bi otišao neki kontigent koji bi bio veći nego ovaj sadašnji. Možda preuzmemo neki veći zadatak - izjavio je Hranj.

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, Oružane snage moraju biti spremne za osnovne zadatke, istakao je Hranj. On je izrazio nadu da finansijska ograničenja neće potrajati dugo, kao i da se nada skoroj modernizaciji vojske.

(VIDEO) OPET KLJUČA U CRNOJ GORI, MILOGORSKA POLICIJA PRESRELA KOLONU KUČA SA MOŠTIMA SVETOG ARSENIJA! Navodno zbog velike gužve na putu!

- Što se tiče modernizacije vojske, nije se odustalo od određenih projekata modernizacije, već su oni samo odloženi, uključujući nabavku borbenih aviona, brodova i helikoptera - istakao je Hranj.

Inače, Hrvatska u Kforu učestvuje od 2009. godine i to sa dva transportna helikoptera tipa Mi-8 MTV1 ili Mi-171 i pratećim osobljem.

SRBIJO, GLEDAJ I... ! RAT MEĐU ŠIPTARIMA SAMO ŠTO NIJE POČEO, ČEKA SE SAMO USTAVNI SUD I HAOS MOŽE DA POČNE! Duhanaj: Kurti neće otići bez nasilnog scenarija!

Smešeteni su na aerodromu u Prištini a njihovi zadaci su prevoz snaga Kfora, tereta i važnih osoba. Nedavno je upućena 33. "rotacija" hrvatskog kontigenta u Kforu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Pa malo je šiptara to se počisti za par dana a ako dodju i ustaše biće punih sedam dana za rokanje.

Kažu

pre 3 godine

Hrvatska već radi Švedska borbena vozila Patria a sada dogovaraju sa Amerikom da jedini u EU rade i Američka borbena vozila Bradli a njih 60 će dobiti na poklon!

Ima se može se

pre 3 godine

EU POMOĆ ZA OPORAVAK Hrvatska dobitnica, Europska unija daje 75 milijardi kuna ...Fond za oporavak EU težak je čak 750 milijardi eura, a Hrvatska je jedna od najvećih dobitnica sa 7,4 milijarde eura bespovratno i 2,6 milijardi eura zajmova....

Fićo

pre 3 godine

Hrvatsko brodogradilište u Splitu kupilo brodogradilište u Norveškoj i radi čuda... Splitsko brodogradilište isporučilo novo čudo: Dug 128 metara, vredan 106 miliona evra: Svečano isplovio putnički brod za polarne ekspedicije. NJORD' DIV i Brodosplit grade superjahtu: Bit će to najveća luksuzna jahta na svijetu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija