• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2020

13:55

DO JUČE SAM RADILA I NORMALNO ŽIVELA, A ONDA SU MI REKLI DA IMAM RAK! Apel za pomoć za doktorku Anu Jaćimović

Društvo

DO JUČE SAM RADILA I NORMALNO ŽIVELA, A ONDA SU MI REKLI DA IMAM RAK! Apel za pomoć za doktorku Anu Jaćimović

Podeli vest

Doktorka Ana Jaćimović (38) iz Paraćina važi za jednu od omiljenih lekara opšte prakse u Domu zdravlja, a sada je njoj potrebna naša pomoć.

Njoj je sredinom februara dijagnostikovan rak debelog creva, a zbog invazivne prirode bolesti, za operacije u inostranstvu je neophodno skupiti desetine hiljada evra pomoći. Zato joj je svaka pomoć dobrodošla, a za nju je otvoren i broj u fondaciji "Budi human" - dovoljno je poslati broj 811 na broj telefona 3030. 

Doktorka Ana u februaru je osetila jake bolove u desnojpolovini stomaka i desnom ramenu. Kako ni lekovi protiv bolova nisu pomagali, već je bol postajao intenzivniji, pa se obratila doktorima. Ubrzo joj je postavljena dijagnoza karcinoma debelog creva.

- Imala sam utisak da mi se svet ruši, taj trenutak kad vam neko saopšti takvu dijagnozu... Svi mislimo da se takve stvari dešavaju nekom drugom. Neverica, neprihvatanje. Razmišljala sam: "Možda nije istina, nemoguće je, ja sam mlada i zdrava, do juče sam radila, nije mi ništa. U jednom momentu jave se i bes i bespomoćnost i tuga i suze. Ipak, bolest se na kraju prihvati. Eto, desilo se meni, moram da se borim i idem napred - ispričala je ona nedavno za medije. 
Ana koja sa porodicom živi u selu Krežbinac u opštini Paraćin, lečenje je započela u bolnici u svom rodnom gradu.

- Urađena je tu i prva operacija. Bilo je to 24. marta. Otkriveno je tada da se karcinom proširio i zahvatio većinu organa trbušne duplje i male karlice. Drugu operaciju imala sam u Beogradu, šest dana kasnije. Lekari mi tada saopštavaju da je karcinom veoma invazivan i u četvrtom stadijumu, a postoperativni nalaz skenera pokazao je metastatske promene na plućima - ispričala je Ana Jaćimović. 

Za nju, postoji nekoliko opcija lečenja: trenutno to su biološka terapija i lečenje u inostranstvu, a za to je potrebno prikupiti novac. Njene kolege pokrenule su brojne akcije za pomoć, a osnovane su i grupe podrške na društvenim mrežama: 

*Na Fejsbuku, kao i na Instagramu: "Pomozimo dr Ani Jacimovic! Vaše malo za nju znaci zivot!"

Kako da pomognete:

Za Anu je otvoren i humanitarni broj pri Fondaciji "Budi human" - pošaljite 811 na 3030, kao i računi za uplatu pomoći: 160-6000000069918-09


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17