• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2020

14:19

Sveštenik u porti jagodinske crkve našao neobičnog gosta, 10 dana kasnije dogodilo se nešto prelepo

Društvo

Sveštenik u porti jagodinske crkve našao neobičnog gosta, 10 dana kasnije dogodilo se nešto prelepo

Podeli vest

Mladunče sove ušare, veoma korisne i zakonom zaštićene grabljivice s našeg podneblja, nađeno u porti crkve u Jagodini, posle desetak dana provedenih u Veterinarskom specijalističkom institutu (VSI) u Jagodini, vraćeno u prirodu.

"Videli smo da je sposobno za samostalna život, odlično koristi kljun i kandže, samo uzima hranu i dobro vari hranu", rekao je danas Tanjugu direktor VSI za Šumadiju i Pomoravlje u Jagodini dr Zoran Rašić

Mladunče smo vratili tamo gde smo ga i pronašli, oko pet minuta je stajalo, kao u čudu, a zatim se samo popelo na drvo, oko deset metara visine i ja verujem da je ono već noćas našlo porodicu, objasnio je Rašić.

Foto: Tanjug/dusan aničić

 



Mladinče sove ušare pronašao je 18. maja sveštenik Aleksandru Gajić i pozvao VSI i dr Rašića..

"Ptiče je bilo staro između osam i deset nedelja, u dobroj kondiciji, lepo je jelo i napredovalo, a verovatno je ispalo iz gnezda i pretila mu opasnost da ga nešto ne napadne, psi lutalice, mačke", kaže dr Rašić i dodaje: "Kada smo ga doneli u VSI, pregledali smo ga da nema povrede, neku bolest, sve je bilo u redu, i zato je sve dobro završilo, do ponovnog susreta sa prirodom".

Foto: Tanjug/dusan aničić

 



"Hranili smo ga noću, jer danju spava, pilećim mesom, vitaminima, mineralima, ukupno u tri obroka jelo je 80 grama hrane, i nastojali smo da se što manje družimo, da se ne navikava na čoveka, koji mu je potencijalna opasnost u prirodi", kazao je Rašć.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija