• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2020

15:32

NIJEDAN DEO SRBIJE NE MOŽE BITI NEBRANJEN! Vulin: Pripadnici Rečne flotile spremni da odgovore na svaki izazov!

Društvo

NIJEDAN DEO SRBIJE NE MOŽE BITI NEBRANJEN! Vulin: Pripadnici Rečne flotile spremni da odgovore na svaki izazov!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas prikazu dela sposobnosti Rečne flotile na beogradskom Ušću, koji su izveli pripadnici Drugog rečnog odreda, po temi „Plovna borbena grupa u napadu na naoružane čamce terorista“

Prema rečima ministra Vulina, Rečna flotila je važan deo Kopnene vojske, a njeni pripadnici u stanju su da odgovore na svaki izazov.   

- Danas smo videli da su pripadnici Rečne flotile u stanju da odgovore na svaki izazov i da reše svaku pretnju do koje bi moglo doći na našim rekama. Nijedan deo Republike Srbije ne može da bude nebranjen. Bez obzira da li je to nebo, reka, kopno, na svakom delu naše teritorije pripadnici Vojske Srbije su u stanju da sačuvaju našu zemlju i bezbednost svakog građanina - rekao je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

 

Ministar Vulin poručuje da se u Rečnu flotilu ulaže i da će se i dalje ulagati.

- Očekujemo da ćemo ove godine završiti proces prenaoružavanja naše flote i da ćemo početi i sa procesom remonta naših brodova. Prošlo je mnogo decenija od kada smo se toliko trudili da svaki segment naše vojske bude uspešan, moderan i da može da se nosi s bilo kojom pretnjom, ali isto tako da bude na ponos svih građana Srbije – poručio je ministar Vulin.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić rekao je da je današnji prikaz bio uspešan i objasnio iz kojih segmenata se sastojao.

- Brod izviđač je brzo otkrio dva naoružana čamca sa grupama terorista. Usledila je komanda grupi patrolnih brodova koja se nalazila u brodskoj zasedi, energično isplovljenje i uništenje grupe naoružanih čamaca sa vatrom iz četvorocevnih i jednocevnih topova 20 mm i brodskih mitraljeza - istakao je kapetan bojnog broda Andrić.

Foto: www.mod.gov.rs

On dodaje da su rečne jedinice osim zadataka izviđanja i protivbrodskog artiljerijskog dejstva danas pokazale i rad službe traganja i spasavanja pri izvlačenju i spasavanju ranjenika iz vode, kao i rad posada vojnih plovila za tegljenje oštećenih čamaca do luke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija