• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. M.

30.05.2020

17:54

VREME ĆE NAS DOVODITI DO LUDILA! LETNJE TEMPERATURE TEK KRAJEM JUNA! Vetar i pljuskovi do kraja sledeće nedelje, EVO ŠTA NAS SVE OČEKUJE!

Društvo

VREME ĆE NAS DOVODITI DO LUDILA! LETNJE TEMPERATURE TEK KRAJEM JUNA! Vetar i pljuskovi do kraja sledeće nedelje, EVO ŠTA NAS SVE OČEKUJE!

Podeli vest

U celoj Srbiji će narednih pet dana biti tmurno vreme sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, najavljuju meteorolozi!

Prema njihovim rečima, biće i hladnije nego što smo navikli da bude početkom juna, a prvi topliji i sunčan dan bez padavina očekuje nas tek u četvrtak, 4. juna. Pravog leta neće biti pre kraja juna. Tek oko 28. možemo očekivati suvo i toplo vreme sa temperaturama višim od 28 stepeni.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će narednih pet dana temperatura biti između 16 i 20 stepeni.

- Vreme kakvo smo imali prethodnih dana nastaviće se sve do sredine sledeće nedelje. Kiša, pljuskovi i grmljavina obeležiće dane ispred nas, a pljuskovi se uglavnom očekuju sredinom dana i posle podne. Uz to, duvaće jak severozapadni vetar, a maksimalna merenja u većini mesta neće prelaziti 20 stepeni. Jedino se u nedelju u severnim i centralnim predelima naše zemlje očekuje suvo vreme, ali će za to vreme u svim drugim krajevima Srbije padati kiša - prognozira Đurić.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

dan       min. temp. maks. temp.
subota         10             17 kiša
nedelja         8              18 kiša
ponedeljak   10             16 kiša
utorak           9             18 kiša
sreda            9              20 kiša, oblaci i sunce
četvrtak       10             22 sunce
petak           11             25 sunce

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj kaže da će zbog velike količine kiše koja će pasti na snazi biti žuti meteo-alarm.

- Pašće više desetina litara kiše po metru kvadratnom za jako kratko vreme, a biće i jaka grmljavina. Zbog toga će na snazi biti žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno. Predah od kiše i lepo vreme zadržaće se i u idući petak, subotu i nedelju s temperaturama od 25 stepeni. Ipak, nije isključeno da će kratkotrajnih kiša i pljuskova biti i tada, ali dosta retko - napominje Sovilj i dodaje:

- Jasno je da će kišni dani obeležiti sam početak juna. Sve u svemu, jun će biti topao, a broj dana tokom kojih će padati kiša procenjuje se na maksimalno 12 - ističe Sovilj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija