• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

30.05.2020

08:52

NEMA VIŠE KAZNI NA ŠOFERKAMA! "Parking servis" od sada neće ostavljati prekršajne naloge na vozilima! NEMA NI "OPROŠTAJA" ZA 5 MINUTA KAŠNJENJA!

Društvo

NEMA VIŠE KAZNI NA ŠOFERKAMA! "Parking servis" od sada neće ostavljati prekršajne naloge na vozilima! NEMA NI "OPROŠTAJA" ZA 5 MINUTA KAŠNJENJA!

Podeli vest

Novom odlukom, inkasanti "Parking servisa" nemaju obavezu da prekršajne naloge ostavljaju na vozilima. Na sajtu preduzeća će se proveravati za prijavu, ili će obaveštenje stići poštom

Da li su dobili kaznu za nepropisno parkiranje, odnosno imaju li izdat nalog za plaćanje elektronske dnevne parking karte, sugrađani će ubuduće morati da proveravaju sami preko sajta JP "Parking servis". Kazne više neće biti ostavljane na vetrobranskom staklu, već će samo "čestitka" stići na vrata prekršioca. Ovo je usvojeno u petak na sednici Skupštine, izmenama Odluke o javnim parkiralištima. Njome su predviđene još neke novine, poput mogućnosti da i komunalna milicija može da kontroliše naplatu parkiranja.

Plaća vlasnik iz saobraćajne!

Novom odlukom, korisnikom parkirališta sada se smatra vozač ili poslednji registrovani vlasnik vozila, koji je evidentiran kod nadležnog organa RS prema tablicama, na dan kada je parkiranje obavljeno, a vozač nije identifikovan. To znači da će kazne stizati onima koji su prodali vozilo, ali nisu izvršili prenos vlasništva, što je bio čest slučaj.

Glavna i najvažnija novina usvojena izmenama Odluke je to što je sada obaveza korisnika parkirališta da se informiše o izdatom elektronskom nalogu za plaćanje elektronske dnevne karte, preko sajta JP "Parking servisa". Ili će jednostavno kazna stići na kućnu adresu.

Ubuduće, korisnici će odmah morati da plate kartu za parkiranje, čim stanu na parking mesto. Ni početnih pet minuta neće se opraštati, već će kazna odmah stizati. Plaćanje će biti moguće preko SMS poruke i preko aplikacije, kao i kupovinom elektronske parking karte na prodajnim mestima.

Foto: Informer

- Kontrolu parkiranja ubuduće će obavljati kontrolori elektronskim putem na osnovu podataka o registraciji, a te podatke mogu da dobiju i od komunalne milicije. Komunalni milicioneri ubuduće će pružati pomoć zaposlenima u "Parking servisu" pri kontroli parkiranja, ispravnosti korišćenja javnih parkirališta, kao u naplati usluga - pojasnio je Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj.

(FOTO/VIDEO) OVO ĆE MNOGIMA ZNAČITI! Vesić: Više od 420 mesta na novom parkiralištu u Belvilu, UVEDENA I POSEBNA POGODNOST!

Ovom odlukom definiše se saradnja "Parking servisa" i komunalne milicije u pogledu međusobnog obaveštavanja, razmene informacija, zajedničkog korišćenja uređaja i opreme. Ovo se najviše odnosi na vozila sa specijalnom nadogradnjom, koja imaju elektronski sistem za očitavanje tablica putem mobilnog video-nadzora. Vožnjom ovim automobilima, komunalna milicija će kažnjavati one koji zauzimaju žutu traku, ili su nepropisno parkirani, ili one koji nisu platili parking.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitar

pre 3 godine

Kad bi bilo to tako kako kažete.Nego nema od tog ništa plaćaće sirotinja a oni bahati ništa, okreće policija glavu u stranu kao ne vide nepropisno parkirane pa čak i na pešačkim prelazima u Kruševcu.Živela demokratija

Alicante

pre 3 godine

Molim da neko da pojasnjenje dali sada po novom nece moci da se plati kazna u pola cene posto je rok 8 dana?Kako su nam poste azurne obavestenje ce stici na adresu verovatno poslednji dan da bi mnogi zakasnili sa placanjem polovine iznosa.I naravno nece biti prostora za zalbu

Juraj

pre 3 godine

Sve je to po zakonu, samo što zakonodavac nije obavezao lokalne samouprave da obezbede dovoljno parking mesta za parkiranje na osnovu broja regostrovanih vozila u dotičnoj samoupravi plus 20 % za putnike namernike.

Pop

pre 3 godine

Као што се и види нема џабе ни код бабе. Могли су да повећају број паркинг места јер се повећава и број возила а уједно и да свако започто паркирање дају бар 30 минута џабе па возачи би то много ценили и неби се заустаљали где стигну.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija