• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Pink

01.06.2020

12:31

Meteorolozi otkrili kakvo nas vreme čeka do kraja juna i UOPŠTE VAM SE NEĆE SVIDETI!

Društvo

Meteorolozi otkrili kakvo nas vreme čeka do kraja juna i UOPŠTE VAM SE NEĆE SVIDETI!

Podeli vest

U celoj Srbiji će narednih pet dana biti tmurno vreme sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, najavljuju meteorolozi

Prema njihovim rečima, biće i hladnije nego što smo navikli da bude početkom juna, a prvi topliji i sunčan dan bez padavina očekuje nas tek u četvrtak, 4. juna. Pravog leta neće biti pre kraja juna. Tek oko 28. možemo očekivati suvo i toplo vreme sa temperaturama višim od 28 stepeni.

Foto: Tanjug

Narednih pet dana temperature će biti između 16 i 20 stepeni Celzijusa. Vreme kakvo smo imali prethodnih dana nastaviće se sve do sredine sledeće nedelje. Kiša, pljuskovi i grmljavina obeležiće dane ispred nas, a pljuskovi se uglavnom očekuju sredinom dana i posle podne. Uz to, duvaće jak severozapadni vetar, a maksimalna merenja u većini mesta neće prelaziti 20 stepeni. Jedino se u nedelju u severnim i centralnim predelima naše zemlje očekuje suvo vreme, ali će za to vreme u svim drugim krajevima Srbije padati kiša.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj kaže da će zbog velike količine kiše koja će pasti na snazi biti žuti meteo-alarm.

Foto: Pixabay

- Pašće više desetina litara kiše po metru kvadratnom za jako kratko vreme, a biće i jaka grmljavina. Zbog toga će na snazi biti žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno. Predah od kiše i lepo vreme zadržaće se i u idući petak, subotu i nedelju s temperaturama od 25 stepeni. Ipak, nije isključeno da će kratkotrajnih kiša i pljuskova biti i tada, ali dosta retko - napominje Sovilj i dodaje:

- Jasno je da će kišni dani obeležiti sam početak juna. Sve u svemu, jun će biti topao, a broj dana tokom kojih će padati kiša procenjuje se na maksimalno 12 - ističe Sovilj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Meteorolozi otkrili... SAOPŠTILI nam ono što već znamo: kraj maja i početak juna su bezmalo svake godine kišoviti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija