• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

01.06.2020

13:52

DANAS 100 EVRA LEŽE DRUGAČIJE NEGO PRETHODNIH DANA!

Društvo

DANAS 100 EVRA LEŽE DRUGAČIJE NEGO PRETHODNIH DANA!

Podeli vest

Promene!

Danas će država uplatiti novčanu pomoć građanima na račune najvećeg broja banaka od 25. maja, kada je i počela isplata po 100 evra. Kako su potvrdili u Ministarstvu finansija, novac će tokom dana biti uplaćivan na račune 18 banaka od ukupno 26, koliko ih posluje u Srbiji.

Za razliku od prethodnih dana, kada je država uplaćivala novac na oko pola miliona računa dnevno, danas će uplate ići intenzivnije i na račune više banaka. Po tačno 11. 759 dinara danas će dobiti 1,35 miliona građana.

Svi koji su se prijavili i koji imaju pravo na pomoć, pomoć od 100 evra dobiće najkasnije do 7. juna kada je i poslednji dan za isplatu.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Kako su nam rekli u resornom ministarstvu do jutros se za novčanu pomoć prijavilo tačno 4.221.900 građana. Prema prvobitnim zvaničnim najavama pravo na isplatu 100 evra ima oko 5,5 miliona ljudi.

Iz Ministarstva finansija su poručili da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. Kako su pojasnili, redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već prava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

Novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne. Praktično, rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija