• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - M. M.

03.06.2020

20:30

GUČA U AVGUSTU, NEMA OTKAZIVANJA! OVO SU DATUMI MANIFESTACIJA! Evo zašto leto treba da provedete BAŠ U SRBIJI!

Društvo

GUČA U AVGUSTU, NEMA OTKAZIVANJA! OVO SU DATUMI MANIFESTACIJA! Evo zašto leto treba da provedete BAŠ U SRBIJI!

Podeli vest

Na Petrovaradinskoj tvrđavi od 13. do 16. avgusta održaće se i Egzit, zatim Bir fest u Beogradu, dok je kraj meseca rezervisan za tradicionalnu Roštiljijadu u Leskovcu

Najznačajnije i najposećenije manifestacije i muzički festivali u Srbiji - Sabor trubača u Guči, Egzit, Roštiljijada u Leskovcu i Bir fest, biće održani u avgustu, uprkos prvobitnim najavama da bi zbog epidemije korone mogli biti otkazani.

EGZIT I GUČA ĆE IPAK BITI ODRŽANI! Doktor Nestorović tvrdi da se virus NEĆE VRAĆATI, ako se ipak ponovo aktivira ONDA ĆE TO ZNAČITI SAMO JEDNO!

Zbog odlične epidemiološke situacije, ali i velikog interesovanja posetilaca iz zemlje i inostranstva koji posle izolacije žude za dobrim provodom, organizatori su se 'naoštrili' i najavljuju poznate muzičke izvođače i veliku posetu. Tako će Srbi, ali i gosti iz inostranstva, pobedu nad koronavirusom moći da proslave prvo od 6. do 9. avgusta u Guči uz pečenje, svadbarski kupus, trubače i Gorana Bregovića, a potom, od 13. do 16. avgusta, na Egzitu uz muziku najpoznatijih domaćih i svetskih di-džejeva. Hladno pivo i poznati rok bendovi čekaju nas od 20. do 23. avgusta na Bir festu u Beogradu, dok će kraj meseca, od 24. do 30. avgusta, biti rezervisan za najbolji domaći roštilj i poznate pevače na čuvenoj leskovačkoj Roštiljijadi.

Bregović u Guči

Da je srpska truba jača od pandemije i da se stranci ne boje dolaska u Srbiju, potvrdio je za Informer i predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

KALENDAR

6-9. avgust - Dragačevski sabor u Guči
13-16. avgust - Egzit u Novom Sadu
7-16. avgust - Nišvil u Nišu
20-23. avgust - Bir fest u Beogradu
24-30. avgust - Roštiljijada u Leskovcu
28-30. avgust - Mjuzik vik u Beogradu

- Interesovanje je ogromno i iz zemlje i iz inostranstva, jer se narod uželeo dobre muzike, hrane i provoda. Pored naših ljudi, potvrde rezervacija za smeštaj stigle su i od gostiju iz Nemačke, Austrije, Poljske, Slovenije, BiH i brojnih drugih evropskih zemalja. Uz to, ove godine zemlja prijatelj festivala biće Kina, njihova ambasadorka će otvoriti Guču, a dobili smo potvrdu i da će doći veći broj kineskih turista - kaže Dolović, i otkriva da će koncert u Dragačevu održati i Goran Bregović.

Foto: Tanjug

Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić potvrdio je za Informer da će biti održana i 31. Roštiljijada, i to od 24. do 30. avgusta.
- Prošle godine smo na jubilarnoj, 30. Roštiljijadi imali više od 500.000 posetilaca, pa se nadamo da ćemo održati taj broj posetilaca i ove godine, uprkos epidemiji. Narod je posle duge izolacije željan zabave, pa ćemo im omogućiti da uživaju u dobroj muzici i našim specijalitetima. Cene ni ove, kao ni prethodnih godina neće se menjati - kaže Kocić.

Žurka na Tvrđavi

Ovogodišnji Egzit zbog epidemije koronavirusa pomeren je sa početka jula i održaće se od 13. do 16. avgusta u Novom Sadu.

Foto: Beta

Miljana Milekić iz Egzit tima kaže da ovaj festival neće izneveriti svoju publiku i da će Petrovaradinska tvrđava biti puna.
- U toku su razgovori sa brojnim izvođačima. Sve detaljnije informacije o programu biće objavljivane u narednom periodu. Egzit će sigurno zadržati svoj kvalitet i ove godine uprkos novonastaloj situaciji. Neće sigurno izneveriti poverenje svoje publike - kaže Milekić.

Za sam kraj avgusta, u Beogradu će se održati još dva događaja. Anja Zelić, portparol beogradskog Bir festa i Mjuzik vikenda, kaže da su organizatori u pregovorima sa najvećim imenima rok scene Srbije i regiona.
- Svi su pokazali interesovanje da učestvuju na našim festivalima, tako da ne sumnjamo da ćemo sa njima uspeti da se dogovorimo - dodaje Anja Zelić.
 

Najbolji rokeri na Gitarijadi

Zaječarska Gitarijada, koja je trebalo da se održi poslednjeg vikenda juna, biće pomerena za kraj avgusta ili početak septembra.
- Gitarijada u Zaječaru biće održana sigurno, samo još nismo utvrdili precizan termin. Zbog epidemije, ove godine oslonićemo se na domaće i regionalne rokere. Bilo je pregovora sa pojedinim bendovima iz inostranstva, ali se od toga odustalo zbog korone - kaže Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i predsednik Organizacionog odbora Gitarijade.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Nema nista od exita i guce i leskovackog rostilja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija