• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2020

08:41

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Društvo

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Podeli vest

Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje.

To je potvrđeno tokom razgovora ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa.

Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će s ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom razmotriti važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije COVID-19.

Dačić i ambasador Grčke su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije COVID-19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

Izraženo je zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje i istaknuto da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

Pa Neka otvara i zatvara i ovako niko ne dolazi

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija