• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

07.06.2020

13:10

(VIDEO) POLICIJA POKAZALA ŠTA SVE MOŽE! Pogledajte SPECIJALNE TEHNIKE,  dokazali da su građani Srbije sa njima BEZBEDNI!

Društvo

(VIDEO) POLICIJA POKAZALA ŠTA SVE MOŽE! Pogledajte SPECIJALNE TEHNIKE, dokazali da su građani Srbije sa njima BEZBEDNI!

Podeli vest

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dan policije obeležen je danas svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave – Svete Trojice, nakon čega je u 11 časova odžana centralna manifestacija na platou ispred Palate „Srbija“.

Na manifestaciji su pripadnici Unutrašnjih poslova izveli pokazne vežbe i dokazali da je srpska policija spremna da u svakom trenutku zaštiti građane. 


Tehnike spuštanja iz helikoptera

Pripadnici specijalne antiterorističke jedinici izveli su taktičku vežbu u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom MUP-a. Prikaz obuhvata izvođenje specijalnih alpinističkih tehnika desantiranja iz helikoptera.

Foto: printscreen RTS

Simulirana borba s napadačem

Kroz dogovorenu borbu simulirana je odbrana od udaraca rukom i nogom. Tehnikama samoodbrane demonstrirana je odbrana od padova, pretnje pištoljem, obuhvata, napada nožem i napada opasnim predmetom uz maksimalnu kontrolu lica.

Prikazna je i upotreba službene palice - tehnike vođenja prema licu koje je u zaštitnoj opremi koja se koristi u obuci polaznika. 

Foto: printscreen RTS

Prikazani karate udarci i tehnika padanja

Polaznici su prikazali karate tehnike - udarci rukom i nogom kao i odbrana od udaraca.

Lomljenjem daske prikazuje se preciznost udarca nogom.

Usledilo je izvođenje džudo tehnika i padovi koji su preduslov bacanja sa akrobatskim elementima, što je takođe izvedeno ispred Palate "Srbija".

Foto: printscreen RTS

Vežba Pištolj-kate

Veštine koje su stekli tokom obuke ispred Palate "Srbija" prikazuju polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Polaznici su prikazali borilačke veštine pod nazivom Pištolj-kate, koja predstavlja kombinaciju karate tehnika i stavova za gađanje vatrenim oružjem. To su demonstrirali kroz borbu sa zamišljenim protivnikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
yyy

pre 3 godine

sad da primene na ovim migrantima sto terorisu ljude po gradu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija