• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Mandić

09.06.2020

11:43

ČARLS SLUČAJNO DOŠAO U SRBIJU Na svoje prezime dodao je -ić, a ovo su NEVEROVATNI DETALJI IZ ŽIVOTA AMERIKANCA KOJI OBOŽAVA SRBIJU

Društvo

ČARLS SLUČAJNO DOŠAO U SRBIJU Na svoje prezime dodao je -ić, a ovo su NEVEROVATNI DETALJI IZ ŽIVOTA AMERIKANCA KOJI OBOŽAVA SRBIJU

Podeli vest

Čekao sam na ovo deset godina i konačno se desilo! Vlada Srbije mi je dala državljanstvo kao počasnom građaninu, ponosno je rekao Čarls

Amerikanac Čarls Keter (43), koji već deset godina živi u Srbiji, dobio je u subotu srpsko državljanstvo!

On je na svom Jutjub kanalu objavio snimak na kojem je najpre poljubio srpski pasoš, a onda rekao da je "najponosniji vlasnik srpskog pasoša u zemlji Srbiji".
- Čekao sam na ovo deset godina i konačno se desilo! Vlada Srbije mi je dala državljanstvo kao počasnom građaninu. Sad sam ponosni Srbin, mogu u Srbiji da glasam, kupujem nekretnine, idem u Rusiju, Kinu i Kubu bez vize... Moj život je sada 100 puta bolji - rekao je on sav srećan na snimku.

(VIDEO) NISMO HTELI DA PRODAMO DUŠU I ONO ŠTO SMO! Kako su Novakovi roditelji odlučili da ne uzmu BRITANSKO državljanstvo!

Foto: Informer

Zaljubio se u Srbiju

Ovaj Amerikanac, koga zbog velike ljubavi prema Srbiji zovu Čarls Keterić, u našu zemlju prvi put sasvim slučajno je došao 2010. godine nakon svađe sa jednim Srbinom preko sajta "Ja mrzim Ameriku". Na kraju rasprave Srbin ga je pozvao da dođe kod nas i uveri se da su Srbi najbolji narod.
Keteru nije trebalo mnogo da spakuje kofere i dođe u našu zemlju, u koju se, kako je rekao, na prvi pogled zaljubio. Nakon povratka u Ameriku, gde je radio kao menadžer u jednoj auto-kući, još jednom je došao u Srbiju, a onda odlučio i da se preseli kod nas. Živeo je u Zrenjaninu i Beogradu, ali je na kraju odlučio da se nastani u Novom Sadu, gde i danas živi.

Foto: Informer

U Novom Sadu radi u jednoj "work&travel" agenciji i srpske studente priprema za studijska putovanja u Ameriku, ali u Srbiji je postao najpoznatiji Amerikanac tako što je na društvenim mrežama počeo da objavljuje snimke, fotografije i svoje utiske u kojima strancima objašnjava prednosti života u Srbiji i zašto je on zavoleo našu zemlju.

- Od kada sam 2010. došao u Srbiju, shvatio sam da je ružna slika koja se pravi o ovom narodu u potpunosti pogrešna. Srbi imaju najveća srca i oni su najdarežljivije duše s kojima sam se ikada susreo, a bio sam u 45 zemalja. Zbog toga sam organizovao veliki broj humanitarnih akcija, trudio se da promenim sliku o Srbiji i Srbima u svetu, branio Republiku Srpsku i Kosovo kao sastavni deo Srbije i zbog toga sam dobio brojne pretnje smrću od Albanaca. Svi moji najbolji prijatelji na planeti su Srbi, jedem srpsku hranu, slušam srpsku muziku, plačem sa Srbima, smejem se sa Srbima i osećam se kao Srbin. Nemam srpski pasoš, ali moj san je da ga dobijem. Ne treba mi ni za šta drugo nego kao simbol ponosa - govorio je ranije Čarls Keter.

Izvinjenje za bombe

Veliku pažnju javnosti zaokupila je njegova objava iz 2018. godine povodom godišnjice NATO bombardovanja naše zemlje.
- Srbi, izvinjavam se zbog zločina koje su počinili Klinton, Klark i Olbrajt, i ostali protiv vaše zemlje i ljudi 1999. godine. Oni i NATO prekršili su međunarodno pravo i tri meseca bombardovali srpski narod. Uništili su skoro svaki most u zemlji, brojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene zgrade. Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće zbog ovoga naći pred međunarodnim sudovima. Volim vas, Srbi - napisao je tom prilikom Keter i svake godine povodom godišnjice NATO agresije on ponovi izvinjenje srpskom narodu za ova zlodela.
 

Odbio da ide u Ameriku tokom epidemije

Čarls Keter je, uprkos apelima američke ambasade, odbio da se vrati u SAD u jeku aktuelne epidemije koronavirusa.
- Čujem se sa majkom, koja je u Ilinoisu, kao i sa prijateljima iz drugih delova Amerike. Svi kažu da je tamo prava noćna mora i da vlada ogromna panika jer oni nisu naviknuti na ovakva stanja i znaju samo da žive u blagostanju. Srbi su preživeli užasnu tiraniju Turaka, balkanske ratove, smrt većine muškog stanovništva u Prvom svetskom ratu, zločine nacista, ratove devedesetih, NATO bombardovanje, hiperinflaciju i sankcije, a uveren sam da bi preživeli i nuklearni rat. Tako da će za njih ova epidemija koronavirusa biti kao ujed komarca. Hvala Bogu što sam ostao ovde, jer sam mnogo bezbedniji nego u Americi, gde je panika i pakao - objasnio je Čarls zašto je odbio da ga Ambasada SAD evakuiše iz Srbije.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Welcome, dear Friend. Добродошао, драги пријатељу.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija