• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2020

15:27

ČETIRI SPREMAČICE U VRTIĆU NA ZVEZDARI POZITIVNE NA KORONAVIRUS! Nisu bile u kontaktu s decom!

Društvo

ČETIRI SPREMAČICE U VRTIĆU NA ZVEZDARI POZITIVNE NA KORONAVIRUS! Nisu bile u kontaktu s decom!

Podeli vest

Četiri spremačice u vrtiću "Zvončica" na Zvezdari pozitivne su na virus korona, saopšteno je danas iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu

Zaposlene koje su pozitivne na virus nisu bile u direktnom kontaktu sa decom, tokom boravka na poslu su koristile zaštitnu masku i rukavice svuda, osim u prostoriji koju spremačice koriste za pauzu, a bile su i u privatnom kontaktu van posla.

Svi zaraženi imaju blage simptome bolesti i na kućnom su lečenju.

Po dobijanju pozitivnih rezultata, Predškolska ustanova "Zvezdara" je odmah kontaktirala Gradski zavod za javno zdravlJe za dalja uputstva i potvrđeno je da je potrebno dezinfikovati sve prostorije vrtića, a da zaraženi i njihovi kontakti budu u izolaciji 14 dana, bez obzira na rezultat testa, saopštava sekretarijat.

JOŠ 73 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI! JEDNA OSOBA PREMINULA! NA RESPIRATORIMA 15 PACIJENATA!

To je i učinjeno, vrtić je kompletno dezinfikovan i bezbedan, svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne dolaze na posao, a nadležni prate situaciju.

U svim vrtićima u Beogradu, koji su nakon skoro dvomesečne pauze zbog epidemije virusa korona otvoreni 11. maja, na snazi su mere opreza koje su propisali epidemiolozi. Mere uključuju i trijažu dece i zaposlenih na ulazu u vrtiće, kako bi se sprečilo širenje virusa, budući da epidemija još nije završena.

Od otvaranja, u vrtiću "Zvončica" boravi od 130 do 150 dece, od ukupno upisanih oko 400.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija