• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2020

22:00

JUNACI SRBIJE! 82 DANA BORILI SE ZA NAŠE GRAĐANE! Brnabić na oproštaju od kineskih stručnjaka: DOĐITE OPET, ALI KAO GOSTI! HVALA VAMA I VAŠEM PREDSEDNIKU!

Društvo

JUNACI SRBIJE! 82 DANA BORILI SE ZA NAŠE GRAĐANE! Brnabić na oproštaju od kineskih stručnjaka: DOĐITE OPET, ALI KAO GOSTI! HVALA VAMA I VAŠEM PREDSEDNIKU!

Podeli vest

Tim kineskih lekara koji je 21. marta u Srbiju dopremio neophodnu opremu i zaštitni materijal za borbu protiv kovida 19, posle dva i po meseca, odlazi, a večeras im je u Vladi Srbije oproštajni sastanak priredila premijerka Ana Brnabić

Brnabićeva je zahvalila predsedniku Kine Si Ðinpingu na brzoj reakciji i ppomoći, kao i ambasadi Kine u Beogradu.

- Nakon 82 dana boravka u Srbiji, kineski tim eksperata se vraća u Kinu. Želim u ime Vlade Srbije i svih građana da se zahvalim, pre svega, kineskom predsedniku, a onda i ambasadi Kine u Beogradu i celom timu eksperata, kao i njihovim porodicama, zato što su odigrali jednu od ključnih uloga u našoj borbi protiv kovida-19 - rekla je premijerka.

Foto: Tanjug



Ona je podsetila da je kineski predsednik Si Ðinping odmah reagovao na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je prvi avion sleteo 21. marta, samo 15 dana nakon što je u Srbiji identifikovan prvi slučaj.

Foto: Tanjug


Stigli su, podseća Brnabićeva, respiratori, zaštitina oprema, ali i najbolji eksperti koji su uspeli da se izbore s kovidom-19 u Kini.

- Došli su da prenesu znanje i iskustvo i da ulože ogromnu energiju. Tokom 82 dana obišli su celu zemlju. Imali su preko 150 sastanaka i aktivnosti sa našim zdravstvenim radnicima - naglasila je premijerka.

Ona je pozvala kineske lekare da se vrate u Srbiju sa svojim porodicama kao gosti.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo je istakla da su kineski lekari uspešno završili zadatak i da se sada, posle 82 dana, vraćaju svojim domovima, navodeći da su za sve to vreme sa srpskim kolegama podelili iskustvo u prevenciji, kontroli i lečenju.

Ona je dodala da su kineski stručnjaci bili u svim žarištima u Srbiji, od Subotice do Vranja i od Loznice do Zaječara, dodajući da su prešli oko 20.000 kilometara.

Foto: Tanjug



Ambasadorka je zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću i sprskom narodu na poverenju i pažnji koju su ukazali kineskim stručnjacima.

- Kada su došli u Srbiju, ona je za njih bila nepoznata zemlja. Danas je Srbija u njihovim srcima i oni ostaju večni čuvari našeg čeličnog prijateljstva - poručila je Čen Bo.

Istakla je da veruje da će kineski stručnjaci sa sobom iz Srbije poneti lepe impresije i duboko prijateljstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija