• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2020

14:35

BEZ TESTOVA I KARANTINA Dačić: Srbi će moći u Grčku od 15. juna i oni kod nas

Društvo

BEZ TESTOVA I KARANTINA Dačić: Srbi će moći u Grčku od 15. juna i oni kod nas

Podeli vest

Prvi potpresednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je Grčku i tamo utvrdio sa ministrom inostranih poslova Nikosom Dendijasom da građani dve zemlje bez ograničenja mogu da putuju od 15. juna.

Dačić je boravio u jednodnevnoj poseti Grčkoj i u Atini je rekao da Grčka i Srbija uvek grade dobre i prijateljske odnose.

"Preneo sam grčkom ministru našu odluku da građani mogu da putuju bez testova i bez karantina. On mi je preneo da će od 15. juna to moći i u obrnutom smeru. Očekujemo da bude veliki broj turista, što sa naše strane u Grčku, ali i sa njihove u našu zemlju, kojih je bilo oko 50.000 prošle godine", rekao je Dačić.

On je zamolio Dendijasa da u Briselu počne da zastupa srpske interese kako bi postupak bez ograničenja počeo da se primenjuje u skladu sa preporukama Evropske Komisije.

"Da građani Srbije mogu da putuju od 1. jula u zemlje EU bez ograničenja", pojasnio je ministar.

Foto: printscreen

 



Izrazio je i zadvoljstvo što su dve zemlje dobro sarađivale tokom krize i pandemije izazvane korona virusom.

"Izrazio sam i želju da se što pre noramlizuje život u različitim segmentima", kazao je Dačić, koji je s grčkim kolegom razgobvarao i o političkim pitanjima, saradnji, ali i teritorijalnom integritetu.

"Grčka podržava teritorijalni integritet kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali i mi apsolutno podržavamo njihova prava i protiv smo svih provokacija koje dolaze sa različitih strana od njihovih suseda a u vezi s teritorijalnim integritetom i suverenitetom. Nastavljamo prijateljske odnose i očekujemo do kraja godine sastanak Saveta za saradnju između Grčke i Srbije", rekao je Dačić i dodao da se i dalje nalazimo u uslovima borbe protiv korone, ali i života sa koronom.

"Danas smo bili u zgradi ministarstva u kojoj se obavljaju ispitivanja, jer se neposredno pred naš dolazak pojavio jedan zaraženi, pa smo morali još jednom da uradimo testove. Iako smo pozitivni ljudi, mi smo negativni", dodao je u šali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju
Društvo

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje.

05.06.2020

08:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija