• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2020

14:06

(FOTO/VIDEO) OTVARANJE KULE BEOGRAD NAJVIŠE ZA 16 MESECI! Vučić obišao radove u Beogradu na vodi, ova zgrada će biti NOVI SIMBOL CELE SRBIJE!

Društvo

(FOTO/VIDEO) OTVARANJE KULE BEOGRAD NAJVIŠE ZA 16 MESECI! Vučić obišao radove u Beogradu na vodi, ova zgrada će biti NOVI SIMBOL CELE SRBIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar danas obišli su Kulu Beograd u Beogradu na vodi.

Obilazak je počeo u 13.30 časova.

Foto: RTV Pink

Vučič i Alabar obilaze radove koji se odvijaju prema planiranom rasporedu, a kompleks Beograd na vodi već je poprimio svoj finalni izgled, dok se očekuje skori završetak radova.

 

Kula Beograd bi, kada bude završena, trebalo da ima oko 40 spratova i da bude visoka čak 168 metara, a o kojoj se visini radi najbolje pokazuje podatak da su "Beograđanka" ili Kula Ušće dostigli "samo" 100 metara.

U njoj će se nalaziti hotel i apartmani “Sent Redžis”, a na poslednjem spratu i najviši vidikovac u Beogradu. Predviđeno je da ima 50.000 kvadrata, više od 40 spratova, parking na dva podzemna nivoa, iznad kojih će se na devet spratova prostirati luksuzni hotel “Sent ridžis”. Restoran će biti na 38. spratu, na vrhu vidikovac, a biće direktno povezana i sa susednim tržnim centrom “BW galerijom”.

 

Nakon obilaska Alabar se obratio prisutnima i istakao da je mu je drago što ima partnera koji zna kako da reši proleme, a potom se zahvalio se predsedniku Vučiću na tome što je on inovativan i da se neće izneveriti povernje koje mu je dati.

Foto: RTV Pink

Nakon njegovog obraćanja, obratio se i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da je ponosan na ovo gradilište i sve što su uradili, i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije i predstavlja ponos Srbije i Beograda to što na ovom gradilištu danas ima 2.500 radnika.

- Ja se izvinjavam što kasnim, sastanak sa Donaldom Tuskom je trajao duže nego što je planirano, vi znate da ja nikada ne kasnim, ili se to dešava vrlo retko, ali izvinjavam se svima još jednom - rekao je predsednik na početku.

 

 

- Veoma sam srećan i ponosan sa sve ono što smo ovde uradili. Od užasnog dela kojim niko nije mogao ni da se kreće, napravili smo jedan od najlepših delova prestonice. Ovo mesto postaje, polako, iz dana u dan jedno od najlepših i najurbanijih mesta. Ponosan sam na promenadu, biće ovde i šoping mola, valjda će doći i taj Luj Viton, ja se u to ne razumem, to dame bolje znaju ali ako on dođe, svi će doći, tako sam čuo - izjavio je predsednik.

Foto: RTV Pink

- Sada se nalazimo na desetom spratu, na vrhu će biti vidikovac sa restoranima i sadržajem za sve generacije, sa ovog sprata zgrada će početi da se okreće, vidite koliko je to i očekujemo otvaranje za 14, 15, 16 meseci, verovali ili ne - rekao je Vučić.

- Mnogi nisu verovali u ovo, a sada vidim ovde na hiljade dece, i stvarno sam srećan zbog ovoga. I kada napravite krug, i kada dođete do kraja, vidite da je za ovo bila potrebna hrabrost da se ovde nešto uradi - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je ovaj projekat jedna od važnih i hrabrih stvari koje su urađen u Srbiji.

- Imaćemo najveći porez na imovinu odavde. Ovde se kreira novi život, sa prelepim bulevarima, parkovima za decu, restoranima - rekao je Vučić, dodavši da se sada uređuje i Savski Trg koji će isto izgledati fantastično.

Kako kaže, menja se slika grada i Beograd svake godine uvećava za 20 posto posećenost turista.

- Srećan sam, ovo je bilo hrabro, ali ne bi mogli bez podrške Alabara. Ogroman posao smo uradili, trebalo je stvoriti uslove za gradnju - rekao je Vučić.

Kako kaže, razgovarao je sa Donaldom Tuskom koji mu je poželeo uspeh na predstojećim izborima.

- Razgovarali smo o budućoj Vladi i rekao sam mu da verujem da će naredna Vlada imati mandat za snažnije integrativne procese i da će zemlju ubrzano gurati ka članstvo u EU - rekao je Vučić.

Kako je predsednik naveo, kada su u pitanju izborne koalicije, ističe da prvo treba da se sačeka da se vide rezultati.

- Svakako svaki izbori nose neizvesnost. Ovi su sada posebno teški. Mi smo jedina politička stranka koja ne vodi negativnu kampanju. Imamo najčistiju kampanju ikada u Srbiji - rekao je Vučić.

Kada su u pitanju izborne koalicije, Vučić je istakao da prvo treba da se sačeka da se vide rezultati.

- Svakako svaki izbori nose neizvesnost. Ovi su sada posebno teški. Mi smo jedina politička stranka koja ne vodi negativnu kampanju. Imamo najčistiju kampanju ikada u Srbiji - rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje o izborima i o intervjuu Čanka i formiranje vlade bez SPS, predsednik odgovara.

- Nisam stigao da vidim Čankov intervju, primao sam neke delegacije, nisam uspeo da vidim to. Razgovor sa Donaldom Tuskom, dugo smo razgovarali, pričali smo o vladi, rekao sam mu da će politika još više posvećena putu ka EU i da ćemo brže i bolje raditi na tome. Što se tiče mitinga u Nišu i Novom Sadu, mislim da ih neće biti, mada bi svi u stranci da održimo taj skup, da bi se pokazala jačina i stabilnost, snaga i podrška naroda, ali videćemo, nije na meni da to kažem jer ne donosim odluku sam. Što se SPS tiče, biće ovde mnogo iznenađenja, što se kampanje tiče, ovo je najčistija kampanja koju smo vodili - rekao je Vučić.

Foto: RTV Pink

Na pitanje o dolasku Lajčaka, predsednik odgovara.

- Lajčak dolazi 22. juna, kako god da prođemo na izborima, on će doći i biće mnogo posla oko Kosova, mi svoju politiku da menjamo nećemo, naši stavovi su jasni. Mi nećemo voditi nikakvu kampanju protiv onoga za šta se zalažemo - rekao je Vučić.

Na pitanje o kompromisnom rešenju oko podrške na referendumu i da li će na Kosovu biti organizovani u nedelju.

- Ja najviše volim kad mi vi pomažete, sa vašim političkim konstatacijama. Nama je samo bitno da sačuvamo ljude dole na Kosovu, njihovu bezbednost. Mi ulažemo u naš obrazovni sistem, u školstvo, u medicinu, mnogo više nego prethodnih 12 godina. Mi ćemo nastaviti to da radimo, i mislim da smo uradili fantastičnu stvar, bez obzira na rezoluciju 1244 uspeli smo da na severu budu srpski policajci. Obezbedili smo da to bude policija Srbije i ja se time ponosim. A videćemo za buduće, nagledao sam se ja tih "junaka" koji čuvaju ono što su izdali, ali neka, ja znam da ćemo mi nastaviti da se borimo - dodao je Vučić.

Vučić ističe da je ozbiljnom i odgovornom politikom uspeo da vrati kosovskometohijsko pitanje na sto.

- Želim da ovi radnici mogu da rade, da se zemlja gradi a da se istovrmeeno čuva pozicija naših ljudi na KiM, da se čuva njihova sigurnost - rekao je Vučić.

Foto: RTV Pink

Kako kaže, uložili su na KiM 7,5 puta više nego u što je uloženo u prethodnih 12 godina.

- Uradili smo fantastičnu stvar i pod užasnim pritiskom uspeli da obezbedimo da srpski policajci na severu KIM budu predstavljeni sa 99 odsto - rekao je Vučić, a kako kaže, time se ponosi i dodaje da će se u budućnosti videti sve.

Na pitanje da li su on i premijerka razgovarali o napadima na njegovog sina Danila, i hapšenju sveštenika u Crnoj Gori, predsednik odgovara.

- Ja sam se video sa Anom, ali nismo razgovarali o tome, pravo da vam kažem. Ja ne želim ni da se osvrćem na to, ne želim da se takve stvari u Srbiji ikom dese. Ne želim više ni da govorim o tome, a što se sveštenika tiče, to je bitnije pitanje i Srbija će iz svakog ugla na svaki način da pomogne SPC od strane države Srbije, pogotovu kada se ugrožavaju prava Srba, i njihova sigurnost - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija