• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

15.06.2020

14:29

NOVA ODLUKA U SLUČAJU USVAJANJA DEVOJČICE Evo šta je saopšteno nakon sastanka sa roditeljima

Društvo

NOVA ODLUKA U SLUČAJU USVAJANJA DEVOJČICE Evo šta je saopšteno nakon sastanka sa roditeljima

Podeli vest

Još se čeka konačan rasplet u slučaju koji je uzburkao Srbiju!

O slučaju devojčice koja je oduzeta usvojiteljima, bračnom paru Borisavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda, odlučivaće tročlana komisija koju će formirati Ministarstvo, saopšteno je danas.

Ministar za rad Zoran Đorđević kazao je na vanrednoj konferenciji za novinare da će učiniti sve da im se dete uskoro vrati. On je objasnio da će u skladu sa tim danas biti formirana tročlana komisija.

- Kao što sam obećao i porodici Savić, sve odluke koje budemo donosili javiću prvo njima. Radi se o maloletnom detetu, odluke treba donositi u skladu sa zakonom sa jedne strane, a treba da budemo brzi i efikasni, jer će ovo na dete da ostavi trag. Kao odgovorni ljudi gledaćemo da ovaj proces završimo što pre. Danas smo doneli jednu odluku a to je da po članu 56 imamo pravo u ovom slučaju da preuzimamo slučaj od Pokrajinskog sekretarijata i da krenemo u analizu da li i o kakvim propustima se radi, i da donesemo odluku što pre.

Radićemo u skladu sa zakonom i u interesu deteta. Kako otac, mogu da vam kažem da ćemo uraditi što pre. Od petka do danas sam razgovarao sa ljudima iz Ministarstva, postoje propusti u radu, ali to nije nešto što možemo da uradimo brzo.

Danas će biti oformljena komisija od 3 člana, dostaviće meni te propuste, kako da nadomestimo te proceduralne probleme, i da vrlo brzo donesemo odluku da se dete vrati onima kojima je oduzeto - rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija