• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2020

14:06

(FOTO) Građani nakon KATASTROFALNOG NEVREMENA u Srbiji jutros zatekli NEVEROVATNE PRIZORE

Društvo

(FOTO) Građani nakon KATASTROFALNOG NEVREMENA u Srbiji jutros zatekli NEVEROVATNE PRIZORE

Podeli vest

U nevremenu koje je juče pogodilo nekoliko gradova u Srbiji najteže je stradalo naselje Pejovac u opštini Trstenik, gde je palo od 50 do 100 milimetara kiše.

Bujica kiše koja se slivala sa obližnjeg brda, za dvadesetak minuta je toliko jako tekla ulicama, da je pomerala parkirane automobile, a stanovnici kažu da nikada ranije ništa slično nisu doživeli.

Foto: facebook/volim trstenik

 



Zbog toga su pojedine ulice bile poplavljene, jer atmosferska kanalizacija nije mogla da prihvati toliko vode.

Koliko je bila jaka, pokazuje i slika naslaganih automobila.

 

Iz opštine Trstenik kažu za Tanjug da su svu raspoloživu mehanizaciju i veliki broj ljudi poslali u ovo naselje i očekuju da što pre sanariju posledice poplave.

"Prošle godine smo uređivali vodotokove koji su nas plavili. Uspeli smo da u međuvremenu saniramo, ali sada su pogođeni drugi delovi. Poplave su ove godine stigle sa druge strane. Naše ekipe će biti narednih dana raditi na saniranju", kaže Aleksandar Chirić, predsednik opštine Trstenik.

Jak pljusak je u ponedeljak oko 21 sat, za kratko vreme zahvatio i Kraljevo.

Osim u centru i na periferiji, atmosferska kanalizacija ni u prigradskim naseljima nije mogla da istovremeno primi veliku količinu vode, pa su brojne lokalne saobraćajnice i prilazni putevi bili pod vodom.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija