• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.06.2020

10:46

OVO JE ZAGRLJAJ koji je cela Srbija danima sa strepnjom ČEKALA

Društvo

OVO JE ZAGRLJAJ koji je cela Srbija danima sa strepnjom ČEKALA

Podeli vest

Trogodišnja devojčica Lenka biće vraćena porodici Savić, nakon nekoliko dana drame koju je pratila cela Srbija.

Borislavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda su legalno usvojenu devojčicu Lenku oduzeli socijalni radnici zbog greške koju su pre osam meseci napravili u proceduri tokom usvajanja.

Ovaj slučaj odjeknuo je kao bomba u svakom kutku Srbije, jer je porodica Savić imala rešenje o usvojenju devojčice od Centra za socijalni rad iz Subotice, koje je dobila polovinom maja ove godine, dok je dete kod njih u porodici već sedam meseci boravilo na adaptaciji.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Iako je situacija bila formalno-pravno apsolutno čista za te roditelje, radnici subotičkog centra pokucali su na vrata Savića 8. juna, donevši u rukama rešenje u kojem piše da im se dete oduzima jer je tokom postupka usvojenja napravljena proceduralna greška.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Kako su ti majka i otac, kao gromom pogođeni iznenadnim obrtom situacije, objasnili, proceduralnu grešku napravili su radnici subotičkog Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku jer su od početka znali da buduća devojčicina majka Biljana ima više godina od dozvoljene granice između usvojitelja i usvojenika, a to je 45, a ipak su dozvolili usvojenje deteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija