• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

19.06.2020

13:11

OVO JE NAMERNI POKUŠAJ SABOTAŽE MALE MATURE! Šarčević: Neće biti poništavanja polaganja, OVO NIJE BILO MOGUĆE IZVESTI BEZ NASTAVNIKA

Društvo

OVO JE NAMERNI POKUŠAJ SABOTAŽE MALE MATURE! Šarčević: Neće biti poništavanja polaganja, OVO NIJE BILO MOGUĆE IZVESTI BEZ NASTAVNIKA

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže za Informer da je ovo namerni pokušaj sabotaže male mature, ali da poništavanja polaganja neće biti!

- Ovo je lokalnog nivoa i verovatno će samo ta grupa od devet đaka koji su bili u toj učionici ponovo polagati ovaj test. Jer, koja je verovatnoća da su u 9.20 sati učenici čekali šerovanje testa?! Nisu, jer su mobilni telefoni strogo zabranjeni i to pravilo se poštuje u svim školama. Ovde nije, ali istraga će pokazati pravi razlog za ovakvo postupanje nastavnika - napominje ministar Šarčević i dodaje:
- Mislim da je ovo namerni pokušaj da se ukalja polaganje i da se napravi drama! Čak možda ima i politike i namerne sabotaže prema direktoru škole, ministarstvu prosvete. Ne mogu zasigurno da tvrdim, jer su inspektori i nadležni ti koji će nam pokazati šta je prava istina i koji je razlog za ovakvo ponašanje dežurnih nastavnika u ovoj školi, odnosno u toj jednoj učionici. Direktor škole je inače u bolnici jer ima koronu - smatra naš sagovornik.

Foto: Tanjug

 


Na naše pitanje šta se prema prvi navodima desilo i kako su rešenja "procurela", ministar otkriva:
- Učenik je uneo telefon iako u svim školama u Srbiji na ulazu u učionicu su raspoređeni kontrolori kojima se predaje telefon. Sumnjamo da je test fotografisao tokom polaganja u učionici u kojoj je manje od deset osmaka na dvoje učitelja koji nadgledaju proces. Ovo nije bilo moguće izvesti bez nastavnika - kaže Šarčević i dodaje da će protiv odgovornih biti podneta tužba i da će biti uklonjeni sa svojih radnih mesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija