• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

20.06.2020

10:54

STRUČNJACI OBJAŠNJAVAJU Ovo su tri razloga zbog kojih će se VOZILO PREVRNUTI NA KROV

Društvo

STRUČNJACI OBJAŠNJAVAJU Ovo su tri razloga zbog kojih će se VOZILO PREVRNUTI NA KROV

Podeli vest

U proteklih šest dana najmanje tri vozila su se prevrnula - kamion kod Ostružnice, vojno vozilo kod Pupinovog mosta i automobil na Begaljičkom brdu. Pitali smo stručnjake zbog čega se to dešava.

Što je vozilo više to su veće šanse da se prevrne na krov. Često do prevrtanja dođe kad na kamionu ili traktoru teret nije pravilno postavljen, pa smanjuje preglednost vozačima.

Božidar Antić sa Saobraćajnog fakulteta pojašnjava pod kojim još okolnostima može doći do prevrtanja.

"Do toga može doći u krivinama, ako vozilo prođe većom brzinom ili ukoliko se u kratkom vremenskom intervalu ostvari intenzivno prijanjanje na određenim točkovima. Ako naiđemo na kolovoz koji ima izuzetno visok koeficijent prijanjanja, ili je neravan, doći će do prevrtanja", kaže Antić.

Nakon ukidanja vanrednog stanja neki od vozača počeli su da se ponašaju kao da su prestali da važe i saobraćajni propisi.

Sada na ulicama imamo situaciju da znatno više njih koristi mobilne telefone tokom vožnje, ne vezuju pojas i često voze brže nego što je dozvoljeno.

U Upravi Saobraćajne policije najavljuju da će ovog leta na najvažnijim putnim pravcima i prilazima turističkim destinacijama pojačati kontrolu saobraćaja.

"Iako možda ne izgleda tako, mnogo se uradilo po pitanju bezbednosti saobraćaja. Prošle godine imali smo istorijski minimum po broju poginulih lica otkako se prati takva statistika. Naravno da će i ove godine saobraćajna policija učiniti sve da se smanji broj poginulih na našim putevima", kaže Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija