• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.06.2020

09:16

(VIDEO) DRAMA U KRALJEVU! Bujica nanela SPLAV NA MOST, GRDOSIJA SMRSKANA U SEKUNDI!

Društvo

(VIDEO) DRAMA U KRALJEVU! Bujica nanela SPLAV NA MOST, GRDOSIJA SMRSKANA U SEKUNDI!

Podeli vest

Dramatičan snimak!

Usled višednevnih obilnih kiša, reka Ibar tokom noći izašla je na nekoliko mesta iz svog korita, poplavljeni su svi sportski tereni na glavnoj gradskoj plaži, a svakog trenutka vodena bujica preti da se izlije na tek završeni Atletski stadion udaljen 300 metara od centra grada.

Nabujali Ibar naneo je splav na most u centru Kraljeva. Od udara u most splav se potpuno raspao.

Inače, zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u osam opština.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.  

Kritično je i u Mataruškoj Banji, gde je potok Pećinac, koji se kod banje uliva u Ibar, poplavio prilaze hotelu Termal i Zavodu za rehabilitaciju Agens, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Kako se navodi, kuće još uvek nisu ugrožene, ali meštani strepe od novih padavina i bujičnih potoka.

Situacija je veoma ozbiljna i u naselju Ribnica gde je nadošla Ribnica jutros stigla do dvorišta desetak kuđa i drugih objekata.

Nadošle su i druge reke i bujični potoci u kraljevačkom kraju - Ibar i podzemne vode poplavile su nekoliko desetina hektara plodne zemlje u konarevskom polju, na desetak kilometara od Kraljeva, a duž Ibarske magistrale, a u dolini Lopatnice pojavili su se manji odroni.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad

pre 3 godine

nije to nikakva grdosija od broda . To je samo hrpa dasaka

Nebojsa

pre 3 godine

Nadam se samo da ce biti pameti i cvrste volje da se Kinezima da na koncesiju kanal Dunav Morava Varadar Egejsko more jer tim projektom je predvidjeno i da se trajno resi problem poplava ali i navodnjavanja. Nikada vise ne bi bilo poplava u Banatu i centralnoj Srbiji. Steta je ogroma od poplava ali i od suša i vreme je da se to pocne graditi. Sve ima i studija izvodljivosti. To je projekat trajnog preporoda Srbine u svakom pogledu. BEZ TOG KANALA GUBICEMO MILIJARDE EVRA SVAKIH PAR GODINA, STO ZBOG SUSA STO ZBOG POPLAVA.

Dragojlo

pre 3 godine

Jaaaaoooj sto mi je zao splavova.Da Bog da nikad se vise ne postavili.U toj katastrofi ima i nesto pozitivno!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija