• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2020

10:28

Moravica odnela deo puta kod Arilja, UGROŽENI SVI MOSTOVI!

Društvo

Moravica odnela deo puta kod Arilja, UGROŽENI SVI MOSTOVI!

Podeli vest

Usled obilnih padavina reka Moravica na teritoriji opštine Arilje se izlila zbog čega je nekoliko stotina kuća u kritičnoj situaciji, a vanredno stanje proglašeno je danas u deset mesnih zajednica na teritoriji te opštine.

Kako je za Tanjug naveo predsednik opštine Miloš Nedeljković, vanredna situacija proglašena je u Trešnjevici, Stupčevićima, Mirosaljcima, Latvici, Dragojevcu, Cerovi, Bogojevićima, Virovu, Arilju i Grdovićima.

Rekao je da je najkritičnija Moravica koja se izlila zbog čega su, kaže, svi mostovi na toj reci u kritičnom stanju, a ima ih pet, šest.

Naveo je da je u Ivanjici srušen jedan most, da je u Brusniku (na putu od Ivanjice prema Arilju) zapušila brana, kao i da se urušava magistralni put koji je, dodao je, rano jutros zatvoren.

"Već je pola asfalta srušeno i tu je napravilo haos", rekao je Nedeljković.

Istakao je da je zbog izlivanja Moravice u kritičnoj situaciji nekoliko stotina kuća, na potezu od Klisure do Virova.

Saobraćaj u selu Trešnjevica je, kaže, zaustavljen i nastoji se da se obezbedi da se ide obilaznim putevima.

"Ali, teško da možemo bilo šta da uradimo", rekao je Nedeljković.

Naveo je da se neprekidno povećava i nivo reke Rzav koja se, kaže, takođe na nekim mestima izliva, ali stanje za sada nije kritično.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija