• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

23.06.2020

12:44

Nagrada Telekoma Srbija za najbolji studentski rad iz karantina

Društvo

Nagrada Telekoma Srbija za najbolji studentski rad iz karantina

Podeli vest

U Galeriji Fakulteta likovih umetnosti (FLU) u Beogradu,otvorena je izložba studentskih radova sa odseka Novi mediji nastalih tokom karantina.

Telekom Srbija je i ove godine obezbedio novčanu nagradu za najbolji studentski rad koja je pripala studentkinji prve godine Tamari Spasojević Tadiji,na osnovu odluke stručnog žirija u sastavu Darka Radosavljević, direktorka nezavisne umetničke asocijacije Remont, Slađana Petrović Varagić, istoričarka umetnosti, i Dragan Protić Prota, umetnik iz grupe Škart.

Foto: Promo

 

Uz podršku Telekoma Srbija u vidu specijalne nagrade za najbolji rad, koja je ove godine dodeljena po četvrti put, kao i ranijih donacija tehničke i multimedijalne opreme za fakultet,studentima je omogućeno da, koristeći nove medije i nove oblike komunikacije, istražuju savremene umetničke izraze u kojima se sve čvršće prepliću raznovrsne umetničke forme, tehnologija i telekomunikacije.

Foto: Promo

 

Nagrađeni radi pod nazivom „Deathmatch“ se, prema oceni stručnog žirija, izdvojio višeslojnošću, promišljenim sukobljavanjem različitih stvarnosti, virtuelne, društvene i lične. Nagrađeni rad „uspeva da izbegne pasivni dokumentarizam i kroz umetnički aspekt aktivira novi javni prostor“, navodi se u obrazloženju žirija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija