• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.06.2020

23:15

NE IDITE TAMO! GRČKA POOŠTRAVA MERE ZA TURISTE   Grci bolesne od korone šalju na 'ostrva gubavaca'

Društvo

NE IDITE TAMO! GRČKA POOŠTRAVA MERE ZA TURISTE Grci bolesne od korone šalju na 'ostrva gubavaca'

Podeli vest

Grčka planira da odredi nekoliko ostrva sa improvizovanim bolnicama za smeštaj turista koji su inficirani koronom. Ovo podseća na davnu 1903. godinu, kada su Grci na izolovana ostrva slali ljude zaražene gubom

Putnici iz Srbije koji pođu na letovanje u Grčku u slučaju da obole od korone mogli bi da završe usred mora, na nekom zabačenom grčkom ostrvu koje su tamošnje vlasti odredile za karantin za sve zaražene!
 

Grčka, naime, ima u planu da odredi nekoliko ostrva sa improvizovanim bolnicama za smeštaj turista inficiranih kovidom-19, kao što su davne 1903. godine na izolovana ostrva slali gubavce.

Sobe za obolele

Za sada svaki hotel mora da ima sobe namenjene za karantin obolelih
Haris Teoharis, grčki ministar turizma

 

Stroga izolacija

Inicijativa da se svi zaraženi koronom izoluju na usamljena ostrva još nije detaljno razrađena, pa će Grci do tada sve lakše slučajeve verovatno izolovati u takozvanu "hotelsku karantinsku mrežu" - posebnu grupu hotela koji će primati samo bolesne od korone. Pored toga, svaki hotel je dužan da, za ne daj bože, ima posebnu sobu namenjenu za hitnu izolaciju inficiranog turiste, dok bolesnika ne odvedu u pravi karantin.

Foto: Tanjug/AP


- Dok se ne odredi odgovarajuća regionalna jedinica ili ostrvo kao smeštaj privremenog boravka pojedinaca koji su inficirani koronavirusom, sada svaki ugostiteljski objekat koji sadrži do 10 soba mora imati jednu sobu namenjenu za karantin zaraženih kovidom. Svaki hotel/rizort koji ima do 50 soba mora odrediti dve sobe za karantin potencijalno zaraženih turista. Hoteli koji sadrže preko 50 soba moraju nameniti tri odsto smeštajnih kapaciteta za uslove karantina - naveo je ministar turizma Haris Teoharis.

Severna Makedonija otvara granice

Severna Makedonija od sutra otvara granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom, prenose makedonski mediji. Vlada je donela odluku da od petka, 26. juna, budu otvoreni svi granični prelazi za nesmetan protok putnika i vozila. Takođe, odlučeno je da se otvore međunarodni aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Foto: printscreen RTS

Izbegavajte inostranstvo

To što je epidemiološka situacija u drugim zemljama nestabilna povećava rizik od zaraze, pa je najbolje ove godine odmor provesti u našoj zemlji, smatra srpski ministar turizma Rasim Ljajić.
- Šta još treba da se desi pa da neko odluči da ne ide na letovanje u inostranstvo, s obzirom da je sve vrlo komplikovano i neizvesno, a još plaćate za to. Svako će individualno odlučivati da li želi da putuje, ali mislim da je, imajući u vidu celokupnu situaciju, najbolje letovanje ove godine provesti u Srbiji. Još je veliki broj nedoumica, a vidite i sami koliko vas ogromne komplikacije i peripetije čekaju ako krenete u Grčku. Uz sve to, tu je i zdravstveni rizik da se zarazite koronavirusom. U ovakvim situacijama je zaista najsigurnije da budete blizu kuće, odnosno u svojoj zemlji. Ponuda za odmor u Srbiji je zaista mnogo bolja nego ranije, veliki je izbor, i odnos cene i kvaliteta je odličan - kaže Rasim Ljajić.
 

Ko hoće u Hrvatsku, čeka ga 14 dana karantina

I Hrvatska je uvela dodatne pooštrene mere i poseban režim ulaska za putnike iz Srbije, BiH, Kosova i Severne Makedonije.

Da bi ušli u Hrvatsku, svi koji dolaze iz pomenutih zemalja moraju da provedu 14 dana u karantinu, navodi hrvatski "Indeks". Ta obaveza se ne primenjuje jedino na one putnike koji su u tranzitu kroz Hrvatsku. Podsetimo, do sada su u Hrvatsku mogli da uđu svi putnici koji su "od ekonomskog interesa", a tu svakako spadaju i turisti. Navodno, dovoljno je bilo samo da se na granici pokaže rezervacija smeštaja.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 3 godine

Pohlite cim pre...u Grcku....pa niste videli mora do sada.... Nek vas "jebu" Grci, kad nemaju nikog drugog.... Srbi moji, dozovite se pameti !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija