• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

29.06.2020

14:24

EVO KAKVE KAZNE VAM SLEDE UKOLIKO U ZATVORENOM PROSTORU NEMATE MASKU i ko će KONTROLISATI primenjivanje mera!

Društvo

EVO KAKVE KAZNE VAM SLEDE UKOLIKO U ZATVORENOM PROSTORU NEMATE MASKU i ko će KONTROLISATI primenjivanje mera!

Podeli vest

Od sutra u 6 sati obavezne su maske u svakom zatvorenom prostoru u Beogradu, ne samo u prevozu, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a građani koji ih ne budu imali kažnjavaće se samo na taj način što neće moći da borave u tom prostoru ako ih nemaju.

Profesor dr Branislav Tiodorović, takođe, član Kriznog štaba precizirao je za Telegraf da je obavezno nošenje maski u Beogradu obavezno u u klubovima, tržnim centrima, bankama, apotekama... i da je naloženo da se to mora strogo kontrolisati.  

- U gradskom saobraćaju će kontrolisati oni sami, a banke i tržni centri imaju svoje obezbeđenje. Postoje službe koje već mogu to da kontrolišu ali će se verovatno u nekom momentu uključiti deo inspekcije i komunalne policije. Za sada to treba da rade zaposleni u tim prostorima, poput obezbeđenja. Građani se ne mogu drugačije kažnjavati osim da im se onemogući ulazak u prevoz ili u te objekte - kazao je prof, dr Tiodorović i dodao da dve trećine potvrđenih u poslednjih pet dana pripadaju Beograđanima. 

Prema njegovim rečima nije se razgovaralo o vanrednoj situaciji u srpskoj prestonici, ni o zatvaranju klubova, i ograničavanju kafana i restorana, ali je istakao da postoji mogućnost da za dva dana opet zaseda Krizni štab na kojem bi se odlučivalo o oštrijim merama, ukoliko brojke ne budu bolje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tihi

pre 3 godine

Зашто се превентивне мере не уведу и у Нишу и другим местима.Ако су у Београду динешене мере онда линеарно те мере има са важе и за целу Србију.Зар треба да се погорша ситуација па тек онда мере да се уведу.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Kada kažete da su 2/3 identifikovanih novozaraženih je iz Beograda, očigledno ste prevideli jednu bitnu činjenicu; nisu beogradjani studenti strani (crnogorski) i domaći u studentskim domovima; nisu beogradjani niti oni koji imaju dva državljanstva (naše i strano) dobijeno na raznorazne načine u zadnjih 15-tak godina..., nisu beogradjani oni crnogorci koji rade u Beogradu i imaju radnu dozvolu (a ima ih preko 5.000). Znači, kada bi u strukturi novozaraženih, uradili detaljnu analizu, čak bi i novinar sa završenom srednjom brodarskom školom zaključio da medju novozaraženim - najmanje ima Beogradjana. Nazovimo stvari pravim imenom, a kada se ima u vidu da je oko 300.000 držvaljana Srbije sa dvojnim (čitaj: crnogorskim) državljanstvom, a u crnoj gori nema zaraženih, jasno da je Srbija postala stacionar za crnogorce sa covidom 19. Laku noć Srbijo, gde god da si!

Amater

pre 3 godine

POSTUJEM ALI VI POSTUJTE LJUDE PA VRATITE CENE MASKI OD 18-30 DINARA DA MOZE SVAKO DA IH KUPI...

Arzt aus Serbien

pre 3 godine

COVID-19 je dar sa neba za političare. Mogućnosti za manipulaciju su beskrajne!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija