• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.06.2020

16:09

DOKTOR STEVANOVIĆ: Korona sad pogađa i mlađe osobe i to sa teškom kliničkom slikom! A EVO KAD OČEKUJE MANJI BROJ OBOLELIH

Društvo

DOKTOR STEVANOVIĆ: Korona sad pogađa i mlađe osobe i to sa teškom kliničkom slikom! A EVO KAD OČEKUJE MANJI BROJ OBOLELIH

Podeli vest

Kovid 19 nije bolest koja pogađa samo starije i hronične bolesnika, već i mladi mogu imati tešku kliničku sliku, kaže direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da je raste broj obolelih i da se promenila starosna struktura pacijenata, te da sada više obolevaju mlađi ljudi.

"Jedan deo pacijenata ima lakšu kliničku sliku, ali jedan broj ima ozbiljne upale pluća. To je razlog zašto proširujemo kapacitete kovid bolnica", rekao je Stevanović.

On očekuje da će još nekoliko dana biti veći priliv pacijenata, a da će nakon toga da se smanji broj obolelih.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na sve koji imaju simptome respiratornih infekcija da ne idu u Infektivnu kliniku i stvaraju nepotrebnu gužvu u toj zdravstvenoj ustanovi, već da se jave u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja.

U kovid ambulanti doma zdravlja pacijente će pregledati lekar, uradiće laboratorijske analize, snimiti pluća, a po potrebi radi se i test na koronu.

Pacijenti kod kojih klinička slika ukazuje na prisustvo virusa ili se potvrdi korona šalju se u trijažne ambulante koje su u Infektivnoj klinici, KBC Bežanijska kosa i Gradskom zavodu za plućne bolesti.

Tu se određuje koji pacijenti su za bolničko lečenje, a koji su za kućnu samoizolaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arzt aus Serbien

pre 3 godine

Kad će opet biti vanredno sranje? Na jesen ili na zimu? Koliko ih je umrlo u junu od „opakog" virusa - 300, 400? Da uporedimo tu zvaničnu statistiku sa brojem stradalih u saobraćaju za jun mesec?

antiglobal

pre 3 godine

Ko vam jos veruje ! Do juce sve ok a sad opet korona! To vi kod vaseg Sorosa i Gejtsa pricajte pricu !

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija