• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2020

15:54

GRAĐANI SRBIJE OD SUTRA MOGU DA PUTUJU U ZEMLJE EVROPSKE UNIJE!

Društvo

GRAĐANI SRBIJE OD SUTRA MOGU DA PUTUJU U ZEMLJE EVROPSKE UNIJE!

Podeli vest

Lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 15 zemalja od sutra moći slobodno putovati u države članice EU. Na spisku se nalazi i Srbija

 

To znači da će građani Srbije moći od sutra slobodno da putuju u zemlje EU na osnovu odluke zemalja članica da otvore spoljne granice prema zemljama sa sličnom epidemiološkom situacijom.

U pitanju je bila stopa infekcije od približno 16 novih slučajeva na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje.

Srbija i Crna Gora su jedine dve zemlje sa Zapadnog Balkana koje su trenutno na ovoj listi.

Lista, međutim, nije konačna već će se korigovati na svakih 15 dana što znači da nove zemlje mogu biti uključene, ili skinute sa liste ako se situacija kod njih pogorša.

Na listi trenutno nisu ni SAD, Rusija i Brazil a Kina je uključena pod uslovom da recipročno otvori granice za Evropljane.

Važno je reći da članice EU ne mogu da otvaraju granice za zemlje koje nisu uključene na listu ali im je ostavljena mogućnost da otvore granice za svaku od 15 zemalja koje su na listi.

Načelno, zeleno svetlo je tu za građane Srbije ali ipak treba proveriti kakva je situacija sa putovanjem u svaku od pojedinačnih zemalja.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija