• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

01.07.2020

21:40

SKORO SVI NOSE MASKE, DOBRE VESTI SA ULICA GRAĐANI SE OPAMETILI I ŠTITE SE OD VIRUSA! Najzad smo se dozvali pameti...

Društvo

SKORO SVI NOSE MASKE, DOBRE VESTI SA ULICA GRAĐANI SE OPAMETILI I ŠTITE SE OD VIRUSA! Najzad smo se dozvali pameti...

Podeli vest

Nova mera u borbi protiv koronavirusa već prvog dana je potpuno uspela! Većina građana Beograda poslušala je nove odluke Kriznog štaba i već juče su gotovo svi nosili zaštitne maske u zatvorenom prostoru

U javnom prevozu, tržnim centrima, bankama, poštama tek poneko je bio bez zaštite, iako će nepoštovanje ove mere biti kažnjavano tek sledeće nedelje.

Savesni građani

U beogradske tržne centre juče nijedan kupac nije mogao da uđe ukoliko nema masku na licu. Na ulazu u "Big fešn" na Karaburmi obezbeđenje nije dozvolilo ulaz nijednom kupcu bez obavezne maske. Apsolutno svi posetioci pridržavali su se ove mere, a kada bi neko skinuo masku, radnik obezbeđenja bi mu odmah skrenuo pažnju da mora odmah da je vrati na lice.

Nema frizure bez maske

Donatela Bustamante iz frizerskog salona "Fam factory" kaže da mušterije nisu baš voljne da nose maske, ali da će od sledeće nedelje svi morati da ih imaju ako žele da uđu u njihov lokal.
- Svi naši zaposleni u salonu nose maske non-stop, a klijentima za sada na ulazu preporučujemo da stave masku. Ukoliko za sedam dana zaista inspekcija krene da kontroliše i kažnjava sve koji ne poštuju mere, svi naši klijenti moraće da nose maske - rekla je ona.

Ista situacija bila je i u TC "Rajićeva", gde su svi zaposleni i posetioci poštovali obaveznu meru zaštite.

- Kao i do sada, poštujemo sve mere bezbednosti. Zdravlje naših posetilaca i zaposlenih nam je na prvom mestu. Maske su obavezne u centru, fizička distanca se poštuje, kao i mere dezinfekcije. Za sprovođenje mera zaduženo je obezbeđenje koje pokriva sve ulaze i kontroliše ulaz u šoping-centar - kažu u "Rajićevoj".

U tržnom centru "Delta siti" zaposleni odavno poštuju sve mere zaštite od korone, ali od juče ni posetioci ne dolaze bez zaštite.

Gledaju kroz prste

I u gradskom prevozu putnici su takođe dozvali pameti  i u velikoj meri poštovali su nova pravila. Svi vozači, bez izuzetka, nosili su masku, a među putnicima bilo je i onih bez maske, ali i onih koji su je povremeno stavljali na bradu.

- Uvek nosim masku i opominjem ove mlade koji se zaborave... Samo tako možemo da u gužvi nekako zaštitimo sebe i druge - kaže za Informer jedna od putnica iz autobusa na liniji 35.

Dok gotovo svi zaposleni u prodavnicama, poštama, bankama, prevozu, lokalima brze hrane maske nose non-stop, njihovi kupci često ne poštuju ovo pravilo.

Uprkos vrućini, radnici nose maske

Iako se celu radnu smenu "topi" od vrućine uz roštilj, Saša Janković iz brze hrane "Skadarska kobasica" poštuje mere Vlade i masku ne skida sa lica.
- Pored roštilja leti je vruće i bez maske, a možete samo zamisliti kako je sa njom preko pola lica. Nepodnošljivo je vruće, ali poštujemo mere koje je donela država. Za sada nam gosti ulaze i bez maski, mada moram priznati da većina njih poštuje pravila - kaže on.

Foto: Informer DN

Kako su nam rekli, oni ne mogu nikoga da nateraju da stavi masku na lice jer će tako izgubiti verne mušterije.

Radojičić: Za sada nisu potrebne dodatne mere

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da za sada nije potrebno uvoditi dodatne mere.
- Gradski krizni štab stalno zaseda, procenjuje situaciju i analizira parametre u vezi sa epidemijom koronavirusa. Procenjeno je da za sada nije potrebno uvoditi dodatne mere osim onih već propisanih. U ovom trenutku dovoljno je da svi nose maske u prevozu, restoranima i tržnim centrima. Mislim da ćemo tako uspeti da zaustavimo ovaj talas. Minimalna je mogućnost zaraze čak i ako jedna od dve osobe koje razgovaraju nosi masku i ako se održava rastojanje - rekao je Radojičić.

 

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 3 godine

Katastrofa je kako se narod ponaša i ne poštuje mere. Neka se neki novinar provoza gradskim saobraćajem i sve će mu biti jasno!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija