• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2020

12:29

DANAS OTPUŠTAMO 40 PACIJENATA Direktorka KBC Bežanijska kosa: Najveći broj zaraženih bude u bolnici od 5-7 dana

Društvo

DANAS OTPUŠTAMO 40 PACIJENATA Direktorka KBC Bežanijska kosa: Najveći broj zaraženih bude u bolnici od 5-7 dana

Podeli vest

U kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa koji je kovid bolnica trenutno se leči oko 300 pacijenata obolelih od korone.

Direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković kaže da će u toku dana biti otpušteno oko 40 pacijenata, te će se tako osloboditi mesta za prijem novih bolesnika.

"Dolaze nam novi pacijenti, obavljamo trijažu i one sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom primamo u bolnicu", rekla je Zdravković novinarima u Beogradu.

Najveći broj pacijenata koji se leče u KBC Bežanijska kosa ima srednje tešku kliničku sliku i obično njihovo zdravstveno stanje zahteva pet do sedam dana boravka u bolnici.

Foto: tanjug/nikola anđić

 



Zdravković navodi da manji broj pacijenata ima tešku kliničku sliku i to su pacijenti koji se leče u jednicima intezivne nege.

Prosečna starost bolesnika je oko 50 godina, a u bolnici su i pacijenti od 18 i 30 godina.

"Na respiratoru uglavnom završe pacijenti koji se kasno jave lekaru i oni koji imaju pridružene bolesti", navela je Zdravković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija