• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2020

09:47

Od danas kovid bolnica i u Požarevcu

Društvo

Od danas kovid bolnica i u Požarevcu

Podeli vest

Aktuelna epidemiološka situacija u Braničevskom i Podunavskom okrugu je preteća, kaže direktorka požarevačkog Zavoda za javno zdravlje Ana Jovanović i dodaje da bolnica u tom gradu danas postaje kovid bolnica.

"Od danas požarevačka bolnica postaje kovid bolnica i pacijenti koji su pozitivni iz Beograda, kao i iz cele Srbije slaće se i u požarevačku bolnicu, jer su resursi u Beogradu dosta popunjeni", navela je Jovanović.

Ona je precizirala da u požarevačkoj bolnici trenutno ima 19 pozitivnih kovid pacijenata i dodala da je jutros u bolnicu stiglo i pet pacijenata iz Beograda.

Navodi da su ti pacijenti uglavnom sa lakšom kliničkom slikom.

Tokom vikenda u Petrovcu na Mlavi zabeleženo je još troje obolelih od kovida-19, ukupno 16, dok je u Smederevskoj Palanci potvrđena infekcija kod još jednog zdravstvenog radnika, pa ukupno u tom gradu ima 135 obolelih, kaže Jovanović.

Dodala je da je u smederevskoj bolnici trenutno hospitalizovano sedam obolelih i da oni imaju blaže respiratorne tegobe, a prema njenim rečima ukupan broj zaraženih od početka epidemije u tom gradu je 254.

Jovanović je istakla da je kovid pozitivna beba stara 16 dana, zajedno sa zaraženom mamom, prebačena na lečenje u Beograd.

U opštini Veliko Gradište od početka epidemije ima osam pozitivnih na kovid-19, u Golubcu jedan, u Žabarima dvoje, Žagubici četvoro, u Malom Crniću ukupno dva potvrđena, u Požarevcu 172, dok je u Velikoj Plani potvrđen ukupno 61 pozitivan, navela je direktorka Zavoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija