• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

07.07.2020

07:26

"Vole naše pare, ali nemoj da ulazite u zemlju!" Otkrivamo šta se dešavalo na granici sa Grčkom - SRPSKI TURISTI PUŠTENI U ZEMLJU ZBOG OVOGA

Društvo

"Vole naše pare, ali nemoj da ulazite u zemlju!" Otkrivamo šta se dešavalo na granici sa Grčkom - SRPSKI TURISTI PUŠTENI U ZEMLJU ZBOG OVOGA

Podeli vest

Srpski turisti blokirali su juče ujutru prelaz Promahonas na bugarsko-grčkoj granici! Kada su grčki carinici juče rano ujutro zatvorili granicu za sve sa srpskim pasošem, naši ljudi nisu dozvolili Bugarima, Rumunima, Grcima i svim ostalim putnicima da prelaze u Grčku.

Posle nekoliko sati blokade grčka policija je na kraju morala da popusti i otvori prelaz za sve, pa i za Srbe!

Dvostruki aršini

Naime, turisti iz Srbije ogorčeni su zbog najnovije odluke grčkih vlasti da im zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji ne dozvoli letovanje u Grčkoj, dok turisti iz evropskih zemalja sa mnogo većim brojem zaraženih dolaze na grčko more.
Pored toga što su ove zemlje tokom aprila i maja imale ogroman broj zaraženih, broj novoinficiranih koronom i sada raste u tim zemljama, ali za njih nema restrikcija za putovanja, dok za Srbe ima.
U grčkim medijima je vest da su srpski vozači blokirali ulaz u Grčku, što je izazvalo probleme građanima drugih zemalja koji su želeli da uđu u tu zemlju, odjeknula kao bomba.
Negativno izveštavanje o situaciji na granici izazvalo je nezadovoljstvo srpskih turista: "Vole naše pare, ali nemoj da ulazite u zemlju!", napisala je jedan razočarana Srpkinja na jednoj društvenoj mreži.
Ispod su se ređali i komentari koji kažu da je ovakva odluka grčkih vlasti "čisto iživljavanje", a da će Srbi zbog toga što su blokirali granicu za druge turiste biti označeni kao vandali!

Rizična putovanja

Foto: Tanjug

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da će odluka Grčke da zbog epidemije korone do 15. jula zatvori granicu za građane Srbije biti opet razmatrana i da bi mogla da bude promenjena. Ali, upozorava on, epidemiološka situacija u svetu veoma je nestabilna i treba dobro razmisliti o putovanju u inostranstvo.
- Grčka se od početka zalagala da van zemalja EU jedino građanima Srbije otvori granice. Ipak, ambasada Srbije je obaveštena od strane kabineta premijera Grčke da se granice zatvaraju za građane Srbije zbog situacije u regionu i jer su se pojavile informacije da u Grčkoj već ima zaraženih turista iz Srbije. Odluka je neprijatna za sve nas, posebno za ljude koji su već bili krenuli na put - rekao je Dačić i dodao da se sada mnoge odluke menjaju i donose na dnevnom nivou i zato apeluje na građane da ne kreću nigde pre nego što se dobro informišu.

Juta: Po turiste će ići čarteri i autobusi

Putnici koji se trenutno nalaze u Grčkoj moći će da se vrate u zemlju čarter letovima i autobusima, tvrde iz Asocijacije turističkih agencija. Oni navode da će svih 20.000 turista normalno doputovati nazad u Srbiju i tvrde da grčke vlasti neće praviti problem oko toga.
- Grcima je problem ulazak u njihovu zemlju, a ne izlazak, naravno da će dozvoliti da pošaljemo avione i autobuse po naše turiste onako kako je planirano. Ko je otišao čarterom vratiće se čarterom, ko je otputovao autobusom biće vraćen autobusom. Čekamo još da vidimo, ali mislim da će se svi turisti vratiti kada im se završi letovanje. Novih letova ni putovanja neće biti do 15. jula. Krajem jula nam ponovo kreću čarteri i sve je puno i rasprodato - kaže Milan Lainović, potpredsednik Jute.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 3 godine

A i srpski turisti navalili ko muha na g..no. Hoće u Grčku na more i po cenu smrti. Ja bih njima svima umesto testa na koronu, načino IQ test. Kad je ceo svet u teškoj situaciji, odluku o turističkom putovanju može doneti osoba sa malim IQ.

Penzioner

pre 3 godine

Reciprocitet je jedina mera koja nama treba!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija