• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 013info.rs

07.07.2020

07:34

EKIPU HITNE POMOĆI NA MOSTU U BEOGRADU ZAUSTAVILA JE UNEZVERENA ŽENA Kada je sestra otišla do kola da vidi o čemu je reč, UGLEDALA JE PRIZOR KOJI NIKADA NEĆE ZABORAVITI

Društvo

EKIPU HITNE POMOĆI NA MOSTU U BEOGRADU ZAUSTAVILA JE UNEZVERENA ŽENA Kada je sestra otišla do kola da vidi o čemu je reč, UGLEDALA JE PRIZOR KOJI NIKADA NEĆE ZABORAVITI

Podeli vest

Jedna devojčica odlučila je juče da dođe na svet, ni manje ni više, nego usred špica na Pančevačkom mostu u Beogradu!

Mlada žena, prvorotkinja, donela je na svet devojčicu. U tome joj je pomogla ekipa pančevačke Hitne pomoći koju su činili vozač - Filipović, dve doktorke – Belča i Savković, i sestra Biljana Pašalić, a koja se na mostu zatekla sa drugim zadatkom.

Oni su se uputili za Beograd sa ciljem da prevezu pacijenta iz Opšte bolnice Pančevo, ali srećom, usput su imali priliku da pomognu mladoj ženi da se porodi.

Biljana Pašalić je za 013info pojasnila kako se sve odigralo:

- U toku zastoja na mostu, kada se jedva prolazi zbog gužve, otprilike oko 16.30 sati, mahala nam je jedna osoba i govorila kako se žena porađa u putničkom automobilu. Nisam očekivala da je zaista reč o porođaju, verovala sam kako se radi o bolovima, i izašla sam iz saniteta sa idejom da smirim porodilju i da joj kažem šta treba da radi. Imali smo pacijenta u sanitetu i planirala sam da pozovem beogradsku Hitnu pomoć da ženi izađe u susret. Kako sam se približila automobilu, videla sam bebinu glavu i odmah sam procenila kako treba da postupim. Pozvala sam mladu doktorku koja je bila s nama da donese  aspirator jer mi u sanitetima nemamo set za porođaj. Porođaj se brzo dogodio, ispratila sam bebu koja nije odmah zaplakala, ali jeste nakon aspiracije. Nas u Hitnoj pomoći ima malo, radimo naporno, ali je predivno kada se dogodi ovako nešto, kada rađanje života protekne u najboljem redu.

Prema njenim rečima, porođaji u Hitnoj pomoći se dešavaju, ne često, ali na ovakav način gotovo nikad.

Vozač, Mile Filipović, kazao je da je beogradska Hitna pomoć stigla u pratnji policije i preuzela bebicu i majku.

- S kolegama smo se čuli naknadno i saznali kako su beba i majka dobro. Veoma smo srećni zbog toga, dodaje Filipović.

Doktorka koja stažira, Ivana Savković, smatra kako je ovaj događaj slika i prilika Hitne pomoći i kako dobra organizacija može na svet da donese jedan novi život.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17