• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

10:32

UKOLIKO BUDE POTREBNO PROŠIRIĆEMO KVOTE! Šarčević: Zbog korone 31 maturant nije polagao prijemni

Društvo

UKOLIKO BUDE POTREBNO PROŠIRIĆEMO KVOTE! Šarčević: Zbog korone 31 maturant nije polagao prijemni

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da, zbog zaraze virusom korona, 31 maturant nije mogao da polaže prijemni ispit za upis na fakultete, koji će za njih biti organizovan u avgustu, a rezultati će se prihvatiti kao da su polagali u prvom roku.


"Ukoliko bude potrebno proširićemo kvote. U Srbiji imamo 100 fakulteta, to bi značilo da na svakom trećem proširimo za po jedno mesto", pojasnio je Šarčević.


Ministar je naveo da je u planu izmena Zakona o visokom obrazovanju kako bi se omogućilo da studenti mogu da polažu ispite onlajn.

"Ako se skupština konstituiše za mesec dana imamo vremena da se do septembra urade brze pripreme za izmenu Zakona o visokom, koji bi regulisao polaganje ispita onlajn", naveo je Šarčević za TV Pink.

Foto: printscreen

On je ponovio da se za novu školsku godinu priprema više scenarija, kako će se raditi u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Već se snimaju časovi za onlajn nastavu, ali je Šarčević više za kombinovani model, da đaci malo idu u školu, malo da se radi onlajn nastava na daljinu.

"Krenuli smo da snimamo časove, radimo po svim školskim upravama. Mislim da je bolje da kombinujemo, da nastava bude malo u školi, malo na daljinu. Taj kombinovani model je komplikovaniji za organizaciju, ali je bolji za đake", rekao je Šarčević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija