• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

08.07.2020

12:00

Život na prvom mestu i u najtežim trenucima

Društvo

Život na prvom mestu i u najtežim trenucima

Podeli vest

Briga o zajednici i podrška zdravstvenom sistemu Srbije - prioritet za Meridian i u danima pred nama

Sve snage našeg društva sada uposlene su na sprečavanju širenja vurisa korona. Ipak, i u danima punim iskušenja za čitavu državu, Meridian ne zaboravlja najmlađe sugrađane – heroje, koji vode bitku protiv drugih, najčešće retkih i opakih bolesti za koje je potrebno lečenje u inostranstvu. Tako je kladionica Meridian nedavno bila organizatorhumanitarnog turnira u šutiranju trojki, gde je svaki koš donosio još više prikupljenog novcaza hitno lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja je ujedinila i Večite rivale, a koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I.

Zahvaljujući našim najboljim košarkašima prikupljeno je više od milion dinara, ali je kompanija Meridian taj iznos dopunila do ukupnih 2 miliona dinara, koliko je uplaćeno namenjenih porodici devojčice.

- Organizacija je bila sjajna, pre svega zato što je bila humanitarnog karaktera. Pobeda nije bila važna, već je najvažnije bilo da se ubaci što više trojki kako bismo pomogli Sofiji. U tome smo uspeli – izjavio je Luka Cerovina, košarkaš Mega Bemax-a, inače pobednik turnira.

Foto: promo/meridian

 

Podrška nacionalnom zdravstvenom sistemu za Meridian ostaje prioritet u nedeljama punim iskušenja, kroz nove humanitarne akcije i dopremanje deficitarne medicinske opreme ustanovama zdravstvene zaštite.

To je način na koji Meridian želi da se zahvali na požrtvovanosti lekarima i medicinskim sestara, koji već mesecima vode bespoštednu borbu sa opasnim virusom. Ovoj kompaniji dobrobit zajednice na prvom je mestu i kompletan tim čini sve što je u njihovoj moći da pomogne!

Tako je sa uspehom nastavljena kampanja upućivanja neophodne medicinske i tehničke opreme ustanovama zdravstvene zaštite širom zemlje, a nedavno je pomoć je upućena Infektivnoj klinici u Beogradu, koja se od samog početka nalazi u prvim redovima borbesa opasnim virusom.

Još početka pandemije ovog proleća, Meridian je pomogao i Dom zdravlja "Dr Milorad Mika Pavlović" iz Inđije, Institut za majku i dete, Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice, ali i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite širom Balkana.

Sve do konačne pobede nad pandemijom, za Meridian je prioritet još odlučnijapodrška bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi lekari imali maksimalne uslove za rad, a pacijenti što bezbolnije prebrodili bolničke dane.

Meridianuvek i svuda ostaje uz svoj narod!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 3 godine

Meridian je zaista drustveno odgovprna kompanija

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija