• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

09.07.2020

08:56

IMAMO POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA I IZAZIVANJA GRAĐANSKOG RATA! Vulin: Sve za šta smo se godinama borili MOŽE BITI UGROŽENO!

Društvo

IMAMO POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA I IZAZIVANJA GRAĐANSKOG RATA! Vulin: Sve za šta smo se godinama borili MOŽE BITI UGROŽENO!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da su nasilni protesti u Beogradu i Novom Sadu pokušaj državnog udara, pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata u Srbiji.

- Imamo strašno nasilje na ulicama, imamo pokušaj državnog udara, pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti I izazivanja građanskog rata u Srbiji – rekao je Vulin za Pink i istakao da ništa nije slučajno I da je sve pažljivo I dugo pripremano.

On je dodao da to ne može nikako drugačije da se objasni I da ne postoji nikakav razlog, ni jedan jedini povod da se zapali Skupština, da se napadne Gradska kuća u Novom Sadu, da se napadaju policajci, da se prebijaju ljudi na ulicama, da se ugrožava život, da se ugrožava imovina građana Srbije 

- Ne postoji ni jedan jedini razlog, ni jedno jedino opravdanje. Ovo je pokušaj državnog udara I pokušaj izazivanja građanskog rata u Srbiji

Kako je istakao, sve ono što smo gradili proteklih godina i za šta smo se borili, političku stabilnost, mir i sigurnost sve to sada može biti ugroženo zato što se pokušava dobiti vlast bez izbora. 

Foto: printscreen RTV Pink

Vulin je podvukao da to ne može da se dešava u jednoj uređenoj civilizovanoj Srbiji, kakva je ona bila svih godina iza nas, te da nema razloga da se tako nešto dešava osim pokušaja državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti.

- Mnogi koji su bacali molotovljeve koktele i kamenice sigurno su bili pod uticajem narkotika i alkohola – naveo je ministar i istakao da ovo nije slučajno i da nije bez koordinacije i da nije slučajno da su u istom trenutku na istom tačkama u Srbiji napadaju iste institucije na isti način.

Kako je primetio nije slučajno da se nađe stotinu baklji, da se nađu suzavci, topovskiudari...

- Očigledno je da postoji koordicnaija. Ali ako zanemarimo političku komponentu, tamo je bilo puno mladih ljudi, ja pitam njihove roditelje da li znaju gde su bili. Da li bilo ko vaspitava svog sina da se drogira i baci kamen na policajca? Jel bilo ko ponosan na svoje dete kada se tako nešto dešava? Kako to možemo da prihvatimo kao društvo? – dodao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čas lav čas tigar

pre 3 godine

Ovakvu bagru treba da pohapsimo. da ih osudimo na drakonske kazne. da plate svu štetu koju su napravili sopstvenom imovinom. A u zatvoru sve po spisku,....da se više nikada ne sete da ruše ono što mi gradimo i plaćamo....

Dragan

pre 3 godine

Za građanski rat trebaju hrabri vojnici. Nema ništa od te rabote. Sad su u modi dezerteri.

milan lala

pre 3 godine

A zasto se ne uhapse kolovodje ? Zasto se nu uhapsi Nogo i Dilas i posalju u Padinjak da okopavuju kukuruze . Zasto policija odmah ne reaguje i spreci bilo kakvo okupljanje , nego se dopusta da se skupi velika masa i pocne da lomi , pali i razbija pa tek onda reaguje policija kad je vece kasno i steta nacinjena kad se stvori opsti haos na ulicama Beograda , N.sada . Kragujevca . Masovno okupljanje je zabranjeno zbog Covida -19 ? Ko to koci preventivno delovanje policije i sluzbi bezbednosti , a prevencija je hapsenje kolovodja i njihovih pomagaca .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija