• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

09.07.2020

12:46

Pametna klupa za leskovački naučni centar

Društvo

Pametna klupa za leskovački naučni centar

Podeli vest

Kompanija Telekom Srbija postavila je „Pametnu klupu" u Leskovcu koju će građani moći da koriste za punjenje svojih mobilnih uređaja, i da istovremeno pristupaju brzom, mts bežičnom internetu dok se njihov uređaj puni putem solarne energije.

Pored mesta za predah, besplatnog interneta i solarnog punjača, Leskovčani će zahvaljujući „Pametnoj klupi“ imati i dostupne informacije o kvalitetu vazduha, nivou buke u okruženju, kao i o temperaturi i vazdušnom pritisku.

Klupa predstavlja poklon Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju povodom Dana nauke i nalazi se u dvorištu Centra, u okviru njihovog Parka nauke, tako da će polaznici ubuduće imati i praktično sredstvo za izvođenje radionica u oblastima obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Foto: telekom.rs

 

Ovaj višenamenski, moderni, urbani mobilijar osmislio je i razvio tim mladih stručnjaka kompanije „Strawberry energy“. Razvijana u našoj zemlji, njihova rešenja u okviru koncepta „pametnih gradova“ osvajaju brojne međunarodne nagrade za inovativnost u oblasti obnovljivih izvora energije, a danas su prisutna u gradovima širom sveta.

Foto: telekom.rs

 

Nakon Novog Sada, kome je Telekom Srbija poklonio „Pametnu klupu“ povodom proglašenja za omladinsku, a potom i evropsku prestonicu kulture, i postavljanje klupe u Leskovcu realizovano je u okviru kompanijskog programa „Pokrećemo pokretače“. Taj program usmeren je ka osnaživanju i motivisanju mladih ljudi da u svom okruženju pokreću inovativne i pozitivne promene. Upravo su mladi stručnjaci iz kompanije "Strawberry energy" prepoznati kao pravi pokretači sa kojima Telekom Srbija sarađuje još od 2011. godine, kada su kao perspektivni startap počeli da razvijaju pametna rešenja za urbane sredine koristeći savremene tehnologije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija