• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

11.07.2020

07:32

PANIKA U GRČKOJ, NAŠIM TURISTIMA LETOVANJE SE PRETVORILO U PAKAO! Grci jure sve Srbe i vode ih na testiranje!

Društvo

PANIKA U GRČKOJ, NAŠIM TURISTIMA LETOVANJE SE PRETVORILO U PAKAO! Grci jure sve Srbe i vode ih na testiranje!

Podeli vest

Prema podacima grčkog ministarstva zdravlja, čak 99 odsto slučajeva korone uvezenih u ovu zemlju baš je iz Srbije. Meštani u strahu od dolaska naših turista

Grke u letovalištima popularnim kod Srba uhvatila je prava panika zbog korone! Otkako se pročulo da je više od 100 naših turista na Eviji potencijalno zaraženo virusom i smešteno u karantin, a da je čak četvoro u bolnici, grčke vlasti su bukvalno pokrenule "lov na Srbe".

Grčka policija širom zemlje juri srpske turiste po letovalištima kako bi ih testirala na koronavirus!

Meštani u strahu

Prema podacima grčkog ministarstva zdravlja, čak 99 odsto slučajeva korone uvezenih u ovu zemlju stiglo je, navodno, baš iz Srbije.

Niko neće doći?!

Meštani strahuju da im zbog zaraženih Srba neće doći drugi turisti

Pored ostrva Evija, prethodnih dana su registrovani pozitivni nalazi naših turista na Halkidikiju, Tasosu, Skijatosu... Srpskim turistima trenutno je zabranjen ulazak u Grčku do 15. jula, kada će se ponovo razmatrati eventualno otvaranje granica za naše građane, ali sva je prilika da se to neće desiti.

Meštani u mnogim grčkim letovalištima pobunili su se i traže da turisti iz Srbije više ne dolaze jer je, kako kažu, mnogo obolelih od korone. Grčki mediji prenose da se Grci plaše da im zbog Srba neće doći turisti iz Nemačke, Engleske i drugih zemalja, pa će im sezona totalno propasti!

Naši građani se žale da im grčki vlasnici apartmana, zbog straha i panike, već otkazuju rezervacije i za avgust i septembar.

Foto: Informer

Tako je pre dva dana vlasnica apartmana sa Sitonije otkazala rezervaciju grupi naših turista, koji su se požalili na portalu Grčka.info.

15. jula

ponovo se razmatra otvaranje granica za naše turiste

- Sve smo uplatili i dogovorili za avgust, ali nam je juče gazdarica apartmana poslala poruku da nam otkazuje rezervaciju. Rekla nam je da je kod nas u Srbiji teška situacija i da čak i ako bi se otvorile granice ne sme da rizikuje da dođemo i zarazimo druge goste. Verujem da žena pokušava da spasi sezonu, očekujući Nemce. Ne mogu joj zameriti. Naravno, novac će da vrati - napisala je Jelena Lazarević iz Jagodine.

Pod kontrolom

Portal "Makedonija" ističe da laboratorija na Univerzitetu u Solunu ne može više da prihvata sve veći broj testova ukoliko se dozvoli ponovni ulazak Srba sa graničnog prelaza Kulata - Promahonas.

LETOVANJE U DOBA KORONE! Evo u koje zemlje smo dobrodošli i kako će se putovati na more ove godine!

Prema informacijama ovog sajta, laboratoriji je sa ovog graničnog prelaza dnevno stizalo po 1.200 uzoraka testiranja.

Dečak morao na operaciju, pa otkrili da ima koronu

Srpska porodica koja je otputovala na letovanje na grčko ostrvo Tasos preživljava pravu dramu. Naime, prema pisanju grčkih medija, u bolnicu u Kavali, prvom većem gradu u blizini Tasosa, primljen je desetogodišnji dečak sa jakim bolovima u stomaku i povišenom temperaturom. Detetu je bila potrebna operacija slepog creva, morao je hitno na operaciju, a zatim se ispostavilo i da je zaražen koronavirusom.
- Dovezli su ga roditelji, sa kojima je letovao na Tasosu. U bolnici im je rečeno da je neophodna operacija slepog creva. Urađen je test na koronavirus jer je sada po protokolu obavezan. Ispostavilo se i da je dečak pozitivan, kao i njegova majka. S obzirom na to da je dete operisano i da je dobro, njih dvoje će biti poslati u hotelski karantin - naveo je Dinos Kliciotis, direktor Opšte bolnice u Kavali.

I grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas napomenuo je da je u Grčkoj veći broj turista zaraženih virusom kovid-19 koji su doputovali u tu zemlju kopnenim putem nego avionom, što su uglavnom srpski turisti. Međutim, napominje on, i pored povećanog broja slučajeva u Grčkoj, situacija je pod kontrolom i turisti koji su na odmoru ne treba da brinu.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija