• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2020

13:11

(VIDEO) STANJE JE OZBILJNO! KAPACITETI SU NAPREGNUTI DO KRAJNJIH GRANICA! Stevanović: Iza nas je TEŽAK VIKEND, u 4 ambulante javilo se oko 600 pacijenata

Društvo

(VIDEO) STANJE JE OZBILJNO! KAPACITETI SU NAPREGNUTI DO KRAJNJIH GRANICA! Stevanović: Iza nas je TEŽAK VIKEND, u 4 ambulante javilo se oko 600 pacijenata

Podeli vest

Direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović kaže da je težak vikend iza nas, da se dnevno u četiri prijemno- trijažne ambulante javljalo oko 600 pacijenata, od toga trećina je bila za bolničko lečenje.


On je rekao da je zdravstveni sistem preopterećen jer dolazi ogroman broj zaraženih pacijenata. Trećina pacijenata je za bolničko lečenje, trećina su sa lakšom kliničkom slikom i mogu da se leče u privremenim bolnicama, dok tećina može da se leči kod kuće.


"Kapaciteti su napregnuti do krajnjih granica. Još uvek uspevamo na dnevnom nivou da oslobodimo dovoljno mesta za prijem svih pacijenata. Uključivanjem Instituta za reumatologiju, kupićemo još neki dan", rekao je Stevanović.

On je apelovao na građane da poštuju mere zaštite, kako bi se sprečilo širenje virusa i zaražavanje većeg broja ljudi, jer u suprotnom bolnice neće imati dovoljno kapaciteta da prime sve pacijente.

Foto: Tanjug

Napominje da je sistem reorganizovan i da su zahvaljujući dobroj koordinaciji pacijenti iz Beograda upućivani u bolnice u Požarevcu, Smederevu, Mladenovcu, Pančevu.

"Te bolnice su u najtežim trenucima prihvatile veliki broj bolesnika iz Beograda i time omogućili da svi dobiju adekvatno lečenje", naveo je Stevanović.

Ističe da dnevno samo u Infektivnoj klinici bude pregledano do 390 pacijenata i da je i tu neravnomerna raspodela po prijemno- trijažnim centrima.

On je apelovao na građane da se javljaju u teritorijalno najbližu ambulantu, da je osim Klinike za infektivne bolesti postoje još tri prijemno- trijažne ambulante - Bežanijska kosa, KBC Zemun, Gradski zavod za plućne bolesti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija