• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

14.07.2020

23:05

DECA SU VRIŠTALA, BILO JE JEZIVO, RINGIŠPIL SE NAGNUO NA MOJU STRANU... Mali Vuk i Ena opisali su kako je izgledala JEZIVA SCENA kod Sombora!

Društvo

DECA SU VRIŠTALA, BILO JE JEZIVO, RINGIŠPIL SE NAGNUO NA MOJU STRANU... Mali Vuk i Ena opisali su kako je izgledala JEZIVA SCENA kod Sombora!

Podeli vest

Deca uzrasta između osam i 14 godina umalo izginula kad se srušio ringišpil u dvorištu crkve. Četvoro njih zadržano je u bolnici zbog preloma i povreda glave, a ostalo četvoro je na kućnom lečenju

Osmoro dece povređeno je preksinoć kad je pukao stub ringišpila u dvorištu katoličke crkve u selu Kolut kod Sombora! Četvoro njih je zadobilo teže povrede i zadržano je u bolnici na lečenju, dok je preostalo četvoro pušteno na kućno lečenje. Srećom, niko nije životno ugrožen.

Bez hapšenja

Policija je obavila uviđaj, a zamenica tužioca u Somboru za sada nije naložila hapšenje vlasnika luna-parka
Izvor iz istrage

Istraga u toku

Kako smo saznali od izvora iz istrage, vlasnik luna-parka u okviru kog je radio sporni ringišpil jeste Robertino B. (50) iz Sombora.
- Stub ringišpila pukao je tokom vožnje i on se srušio. Najgore su prošli Bojana Đ. (12), sa prelomom ključne kosti, zatim Stefan S. (13), kome je polomljena ruka, i Luka R. D., koji je udario glavom u metalni stub. Ostali mališani, Lazar (14) i Miljana (12) P., Jovana (8) i Vuk (11) R., kao i Marko S. (14) imaju lake povrede. Svima je pružena pomoć u somborskoj bolnici, a njih četvoro zadržano je na lečenju i posmatranju - kazao je naš izvor.

Foto: Informer


Prema njegovim rečima, policija je obavila uviđaj, a slučaj je preuzela zamenica Osnovnog javnog tužioca u Somboru, koja za sada nije naložila hapšenje vlasnika luna-parka.
Mala Ena T. (12) iz Koluta stajala je pored ringišpila u trenutku nesreće.
- Kad je puklo, najpre sam pomislila da je neko sedište. Onda su se ugasila svetla na ringišpilu i on je počeo da pada u stranu. Deca na vrtešci su vrištala, bilo je jezivo - kazala je Ena.


Njen drugar Vuk R. (11) bio je na ringišpilu kad se srušio.
- Vožnja je bila pri kraju kad je nešto puklo i stub se nakrivio na moju stranu. Oni sa suprotne strane preleteli su preko nas i tako su se deca povredila. Među njima je i moja sestra, ali ona će danas biti puštena iz bolnice - ispričao je mali Vuk.

Foto: Informer


Miljana P. je sa bratom Lazarom takođe bila na ringišpilu u trenutku nesreće.
- Ja sam dobro prošla, ali moj brat nije. Ostao je u bolnici, a nadam se da će uskoro doći kući - rekla je ona.

Napustili selo
Meštani Koluta kažu da je policija posle uviđaja naložila vlasniku luna-parka da se odmah spakuje i napusti selo.
- Nesreća se dogodila oko 21.30, a već oko dva sata iza ponoći kompletan luna-park je napustio Kolut. Osim velikog ringišpila, tu su još bili i mali ringišpil, stoni fudbal i tobogan. Ovaj luna-park svake godine dolazi u Kolut oko Petrovdana i ostaje kod nas sve do posle Svetog Ilije, koji je seoska slava - rekao nam je meštanin.


U mesnoj zajednici Kolut juče nisu hteli da nam kažu ko je vlasniku luna-parka izdao dozvolu za postavljanje i rad, kao ni ko mu je obezbedio struju. Nezvanično su nam rekli da je zemljište na kom je bio postavljen luna-park u vlasništvu katoličke crkve i da su im najverovatnije oni ustupili taj prostor. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija