• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

15.07.2020

19:16

ZATVORENE GRANICE! Iz Srbije se BEZ OGRANIČENJA može samo u OVE TRI ZEMLJE!

Društvo

ZATVORENE GRANICE! Iz Srbije se BEZ OGRANIČENJA može samo u OVE TRI ZEMLJE!

Podeli vest

Građani Srbije zbog porasta broja obolelih od koronavirusa mogu da putuju bez ikakvih ograničenja u svega tri susedne zemlje! Srbi za sada imaju prolaz samo u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji, dok su druge zemlje koje su nam ranije otvorile svoje granice sada pooštrile režim ulaska ili skroz zabranile

Prva je to učinila Mađarska, koja je u ponoć suspendovala raniju odluku o slobodnom ulasku srpskih državljana na svoju teritoriju. Naši građani ubuduće mogu u ovu susednu državu samo uz obavezan četrnaestodnevni karantin ili ako dobiju dva negativna PCR testa za pet dana u karantinu!
 

EU RAMPA ZA SRBIJU! Naša zemlja skinuta sa liste zemalja čijim je građanima dozvoljen ulazak u Uniju!

Od 27 zemalja Evropske unije, državljani naše zemlje, za sada, mogu slobodno, bez ikakvih uslova, da uđu samo u Bugarsku, Francusku, Luksemburg, Holandiju, Španiju i Švedsku. 

Česte promene

Međutim, juče je Savet EU preporučio svim svojim članicama da na spisak nepoželjnih stave državljane Srbije. Evropske države se još nisu pojedinačno izjasnile o Srbiji.

Obazrivo
Ko može da garantuje da zemlje koje su otvorene za nas večeras neće promeniti odluku
Ivica Dačić, šef diplomatije

Srbi u svoju omiljenu letnju destinaciju - Grčku u najboljem slučaju mogu tek od 1. avgusta, ali su šanse za to sve manje. I Austrija se pridružila zemljama u koje je ulazak srpskim državljanima do daljeg zabranjen.

Vazduhoplovne vlasti u Beču zabranile su od sutra sve komercijalne letove sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu. Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, naši državljani, zaključno sa jučerašnjim datumom, trenutno bez bilo kakvih ograničenja mogu da putuju u svega 13 zemalja u svetu.

Foto: Informer

U Rusiju bez obaveznog karantina

Putnici koji ulaze u Rusiju od 15. jula više neće morati da idu u 14-dnevnu izolaciju, odlučila je Savezna služba za zaštitu zdravlja.
Strani državljani koji dolaze u Rusiju moraće da imaju negativan test na koronavirus ili da se testiraju u roku od tri dana nakon ulaska u zemlju.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je za ulazak u sve druge države neophodan bar jedan negativan test na koronu, ako ne i dvonedeljni karantin.
- Do juče u 13 časova srpski državljani su bez ograničenja mogli ući u 13 zemalja, međutim, trebalo bi imati na umu da se situacija menja, ako ne iz časa u čas, a ono iz dana u dan. Što se tiče zemalja u okruženju, posle mađarske odluke da uvede restrikcije za srpske državljane naši bez bilo kakvih uslova mogu jedino u BiH, Bugarsku i Albaniju. Za Makedoniju, Hrvatsku, Crnu Goru potrebno je ili ići u dvonedeljni karantin ili imati PCR test. Slovenija se izričito drži dvonedeljnog karantina, jer smo zbog broja obolelih na njihovoj "crvenoj listi" - navodi Dačić.
On kaže da se na listi zemalja u koje Srbi mogu da uđu bez ograničenja, nalazi i nekoliko njih u kojima Srbi najčešće letuju, ali da on, kao ministar, ne preporučuje nikome da u ovakvoj situaciji kreće na put.
- U Tursku, Španiju ili Bugarsku može trenutno da se uđe i bez obaveznog karantina i bez PCR testa, ali ko kome garantuje da se njihove odluke neće koliko večeras promeniti. S druge strane, i za Tunis i za Egipat niko vam ne traži ni test ni karantin, ali oni na ulasku sprovode nasumična testiranja. I, šta ako se ustanovi da je neko pozitivan? Da čuči tamo i da se leči... - pita i odgovara Dačić.

Nigde bez polise

Direktor Srpske asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da bez obzira na to što u nekim zemljama, ne postoje ograničenja za ulaz, da se nigde ne kreće bez polise osiguranja.
- Postoje tri osiguravajuće kuće koje osiguravaju od korone i apelujem da niko bez polise ne kreće na put. Bugari čak putnicima i ne mere temperaturu, ali Egipćani i Turci to rade na ulasku u zemlju. Testira se svako ko ima temperaturu. Pozitivan test znači odlazak u njihove karantine i bolnice. Dakle, u tom slučaju nema povratka kući do izlečenja. Avion sigurno neće čekati njih da se izleče, što znači da se u individualnom aranžmanu moraju vratiti u Srbiju - upozorava Seničić.

Ukinut voz Novi Sad-Budimpešta


Kompanija "Srbija voz" objavila je da je od juče, u cilju sprečavanja širenja epidemije kovida-19, do daljeg obustavljen saobraćaj međunarodnog voza na relaciji Novi Sad-Budimpešta. Taj voz je iz Novog Sada polazio u 11 sati, a sa stanice "Budimpešta Keleti" u 11.57 za Srbiju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Od 27 zemalja Evropske unije, državljani naše zemlje, za sada, mogu slobodno, bez ikakvih uslova, da uđu samo u Bugarsku, Francusku, Luksemburg, Holandiju, Španiju i Švedsku. ALI, AKO su rukovodioci Bugarske, Švedske, Luksemburga, Španije i Francuske bar malo odgovorni, granice svojih država će za građane Srbije zatvoriti najkasnije do sutra u ponoć i tako svoje građane sačuvati od neodgovornih građana Srbije.

Mate

pre 3 godine

Naravno, Hrvati lažu i ne testiraju. 1 mrtav dnevno, 5 na respiratori 100 zaraženih. Srbija: 10-18 mrtvih dnevno, 160+ na respiratorima, 350 zaraženih dnevno? Kako da ne. Možete vi ne objaviti komentar, ali nije svijet lud pa da ne vidi da ne štima. A nije ni narod lud. Bolje bi bilo da se ne laže, i da se narod uozbilji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija