• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.07.2020

13:11

TRANSPARENTNOST: Vučićeva najava o vakcini vraća nadu!

Društvo

TRANSPARENTNOST: Vučićeva najava o vakcini vraća nadu!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost pozdravlja aktivnosti predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i cele Vlade na što hitnijem pristupu vakcini protiv virusa KOVID-19, jer to jeste važno za opstanak nacije i ostvarenje univerzalnog prava građana Srbije na pravo na efikasnu zdrfavstvenu zaštitu

Mario Spasić, generalni sekretar Transparetnosti, kaže:

- Predsednik Republike Aleksandar Vučić danas je najavio da se radi na tome kako bi Srbija bila jedna od 30 država na svetu u koju do kraja godine može doći vakcina protiv virusa KOVID-19 i to je jako važno i za opstanak nacije i za opstanak zdravstvenog sistema kao takvog. Virus je u ozbiljnoj cirkulaciji među stanovništvom, što je dovelo do toga da je u malom vremenskom periodu otkriveno mnogo novoobolelih i čime je zdravstveni sistem stavljen na ozbiljan test izdržljivosti. Napori i predsednika, ministra zdravlja i cele Vlade jesu za poštovanje, jer je od krucijalnog značaja da se stanovništvo vakciniše protiv virusa kako bi se očuvalo javno zdravlje i kako bi se očuvao zdravstveni sistem jer su zdravstveni radnici u ovom momentu na ivici lične snage u ovoj predugoj i intenzivnoj borbi protiv virusa. Jako je važno da građani nose maske i redovne dezinfikuju ruke, da se drži neophodno rastojanje i da se svi sami sačuvamo do dolaska vakcine - kaže Spasić.

(VIDEO) VUČIĆ OBJAVIO VAŽNU VEST: JEDNA ZEMLJA JE VEĆ ZAVRŠILA VAKCINU ZA KORONU - DO KRAJA GODINE ĆE NAŠI GRAĐANI BITI TESTIRANI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija