• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.07.2020

15:09

(VIDEO) PROTESTI SU DOŠLI NA NAPLATU! BRNABIĆ: 383 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI, 13 OSOBA PREMINULO - NAJVIŠE U BEOGRADU I NOVOM SADU!

Društvo

(VIDEO) PROTESTI SU DOŠLI NA NAPLATU! BRNABIĆ: 383 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI, 13 OSOBA PREMINULO - NAJVIŠE U BEOGRADU I NOVOM SADU!

Podeli vest

U Republici Srbiji je do 15 časova 16. jula 2020. godine registrovano ukupno 19.717 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 9.183 osobe od kojih su 383 pozitivne, saopštila je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa premijerka Ana Brnabić

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 524.578 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Foto: informer.rs

Na respiratorima je trenutno 177 pacijenata, dok je njih 4.662 hospitalizovano.

U predhodna 24 sata na bolničko lečenje primljena su 234 pacijenta.

Foto: informer.rs

U poslednja 24 časa preminulo je 13 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 442.

Foto: informer.rs

Premijerka Ana Brnabić je naglasila da je veliki rast zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, posebno u poslednja dva dana što je, kako je rekla, direktna posledica okupljanja na protestima prethodnih dana uprkos apelima lekara da ljudi drže fizičku distancu jer je naš zdravstveni već ionako preopterećen i ne može da izdrži ovoliki priliv obolelih.

- Došlo na naplatu - rekla je Brnabićeva dodajući da je najveći rast zaraženih zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, a da je zadovljnija situacijom u Šapcu i Novom Pazaru gde je zabeleženo smirivanje situacije.  

Foto: printscreen RTV Pink

Ona je podsetila da su od sutra -17. jula, na snazi nove mere Kriznog štaba i Vlade Srbije koje podrazumevaju obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, obavezno nošenje maske na otvorenom ukoliko je fizička distanca manja od metar i po, zabrana okupljanja u zatvorenom više od 10 ljudi, držanje distance od metar i po.

Brnabićeva je rekla da se nada stabilizaciji ukoliko svi budemo poštovali mere i dodala da to zavisi od svih nas. Ona je na novinarsko pitanje ko će kontrolisati primenu novih oštrijih mera, rekla da će to raditi komunalna milicija i naglasila da nema te milicije koja bi mogla da iskontroliše sve i svakog ukoliko se sami ne pridržavamo mera, posebno jer je naše zdravlje u pitanju.

Foto: printscreen RTV Pink

Dr Stojanović o situaciji u KBC Zemun: Taman oslobodimo 50 mesta, a stigne nam 60 pacijenata

Direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović rekao je da ga brine to što "danas imamo već 10 odsto pacijenata više nego juče". 

- Jutros smo imali 10 slobodnih mesta, u 15 časova smo oslobodili 20 mesta. U 19 časova ponovo pravimo vizite i nadamo se da ćemo imati opet 20 mesta. Danas ćemo osloboditi 50 mesta, ali po dinamici ćemo imati 60 prijema, zato sam oprezan u davanju izjava - kazao je dr Stojanović.

Vlada usvojila nove mere, nadam će dati rezultate

Brnabić je saopštila da je vlada na današnjoj sednici usvojila nove mere u borbi protiv širenja korona virusa, koje od sutra stupaju na snagu. 

- Očekujem da će narednih dana dodatne mere doneti rezultate. U ovom trenutku situacija je teška. Ja makar sada gajim blagi optimizam, jer vidim da smo se svi zajedno uključili u borbu. Hvala građanima što poštuju mere, rekla je na. Brnabić je izrazila uverenje da će se to odraziti i na brojeve novozaraženih narednih dana, kao i da će se pritisak na zdravstveni sistem smanjiti.

Premijerka: Protesti došli na naplatu

Rast broja zaraženih korona virusom posledica je protesta koje smo imali i to nam sad dolazi na naplatu, rekla je premijerka Ana Brnabić. "Za mene je ovo očekivano", rekla Brnabić na konferenciji za medije. Dodaje da je Beograd samo u proteklih nekoliko dana bio stabilniji, ali da je juče i danas zabeležen rast i da se pogoršla situacija u protekla dva dana. 

Brnabić kaže da je dobro što protesti nisu dugo trajali i da se očekuje uskoro da ponovo vidimo pad broja zaraženih. Dodaje da je najveći procenat zaraženih u Beogradu, ali da joj daje optimizam to što su grajdani zaista disicplinovani i u najvećoj meri poštuju mere zaštite i što su poslušali apele kriznog štaba. Znam da ćemo videti reuzltate mera i discipline građana, dodala je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 3 godine

U Srbiji nema korone.....sveCka zavera,lažu da ovde ima te tzv Korone....to se narod pretvara i folira samo da ne bi radili....ovde su svi zdravi....Korona je laž,prevara,zavera,Gejts,5G,Tramp,masoni,iluminati, vakcine,protesti....mi smo najzdravija nacija na svetu....a to što smo nepoželjni i što nas ne puštaju nigde to je laž....ja sam biJo danas u Beogradu i niko mi ništa nije zabraniJo....neke tete me nisu puštale u dućan bez maske....ja pitam što...a one meni...moraš bato....

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija